Acidkové uhorky

martinis - fotkamartinis, 20. januára 2013 17:51
Ďalšie recepty »
Acidkové uhorkyFoto: martinis

Plátky uhoriek zaliate acidkom, okorenené paprikou, soľou a mletým čiernym korením.

1
porcia
10 min
príprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Toto jedlo iste poznajú mnohí z vás - sú to v podstate klasické uhorky s kyslým mliekom, smotanou či jogurtom, vzdialene inšpirované tzatziki. Nedávno som však zistil, že s cesnakom a paprikou získajú celkom novú chuť, preto sa s vami rád podelím o recept :)

  2. 2

    Peknú veľkú uhorku umyjeme a nastrúhame na tenučké kolieska, ktoré dáme do misy.

  3. 3

    Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Strúčiky cesnaku očistíme a prelisujeme k uhorkám, prisypeme aj cibuľu.

  4. 4

    Celé to zalejeme acidkom, cmarom, kefírom, jogurtom, smotanou alebo čímkoľvek podobným, čo budete mať po ruke. Osolíme a okoreníme, dobre premiešame.

  5. 5

    Čerstvú porciu ozdobíme korením a paprikou, zopár lístkami oregana a podávame napríklad s domácim jogurtovým chlebíkom ;) Hostina inšpirovaná gréckom za pár minút :O)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist