Acidkové uhorky

martinis - fotkamartinis, 20. januára 2013
Acidkové uhorky
Foto: martinis

Plátky uhoriek zaliate acidkom, okorenené paprikou, soľou a mletým čiernym korením.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
250 g
1 ks
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Toto jedlo iste poznajú mnohí z vás - sú to v podstate klasické uhorky s kyslým mliekom, smotanou či jogurtom, vzdialene inšpirované tzatziki. Nedávno som však zistil, že s cesnakom a paprikou získajú celkom novú chuť, preto sa s vami rád podelím o recept :)

  2. 2

    Peknú veľkú uhorku umyjeme a nastrúhame na tenučké kolieska, ktoré dáme do misy.

  3. 3

    Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Strúčiky cesnaku očistíme a prelisujeme k uhorkám, prisypeme aj cibuľu.

  4. 4

    Celé to zalejeme acidkom, cmarom, kefírom, jogurtom, smotanou alebo čímkoľvek podobným, čo budete mať po ruke. Osolíme a okoreníme, dobre premiešame.

  5. 5

    Čerstvú porciu ozdobíme korením a paprikou, zopár lístkami oregana a podávame napríklad s domácim jogurtovým chlebíkom ;) Hostina inšpirovaná gréckom za pár minút :O)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
fíííha......:-).....zaujímavé,vyskúšam....:-)......manžel má také cesnakové vééélmi rád....:-)
robím, robím takýto šalátik - ale až v lete!
@aankaa : áno, tá cesnaková chuť je znamenitá ;)
@hubata : z domácich uhoriek zo záhradky je najlepší, ale keď ja by som tak dlho nevydržal ... :))