Foto: martinis
Plátky uhoriek zaliate acidkom, okorenené paprikou, soľou a mletým čiernym korením.
porcia
príprava
Postup
-
1
Toto jedlo iste poznajú mnohí z vás - sú to v podstate klasické uhorky s kyslým mliekom, smotanou či jogurtom, vzdialene inšpirované tzatziki. Nedávno som však zistil, že s cesnakom a paprikou získajú celkom novú chuť, preto sa s vami rád podelím o recept :)
- 2
Peknú veľkú uhorku umyjeme a nastrúhame na tenučké kolieska, ktoré dáme do misy.
- 3
Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Strúčiky cesnaku očistíme a prelisujeme k uhorkám, prisypeme aj cibuľu.
- 4
Celé to zalejeme acidkom, cmarom, kefírom, jogurtom, smotanou alebo čímkoľvek podobným, čo budete mať po ruke. Osolíme a okoreníme, dobre premiešame.
- 5
Čerstvú porciu ozdobíme korením a paprikou, zopár lístkami oregana a podávame napríklad s domácim jogurtovým chlebíkom ;) Hostina inšpirovaná gréckom za pár minút :O)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@hubata : z domácich uhoriek zo záhradky je najlepší, ale keď ja by som tak dlho nevydržal ... :))