Foto: zelinkazelinka
Nepečený dezert pre deti a ich kamarátov. Tvaroh s jahodami v piškótovej forme zdobený pestrými lentilkami.
porcie
príprava
Postup
-
1
Želatínu zalejeme vodou a necháme ju 10 minút napučať. Potom prilejeme šťavu a vo vodnom kúpeli zmes rozpustíme. Okrúhle formičky vyložte fóliou a po obvode postavte cukrárske piškóty, ktoré predtým z jednej strany zarovnáte. Touto stranou ich postavte k podložke. Piškóty oviažte dookola stuhou.
-
2
Jahody rozmiešajte s cukrom a všľahajte do tvarohu alebo mascarpone. Keď chladnúca želatína začne želírovať, vmiešajte k nej tvarohovú hmotu a šľahačku a všetko dôkladne premiešajte.
-
3
Hmotou naplňte formičky a v chladničke ich nechajte tuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrne vyberte z foriem a rozdeľte na tanieriky. Vršky ozdobte pusinkami šľahačky a lentilkami.
-
4
Potom šarlotky opatrne vyberte z foriem a rozdeľte na tanieriky. Vršky ozdobte pusinkami šľahačky a lentilkami.
Diskusia k receptu