Krémová polievka z ružičkového kelu
mesačník Varecha, 7. júla 2022
Foto: Jana Štrbková
Pravý domáci med je výnimočná potravina, ktorú používame na prípravu zdravých jedál. A pridať ho môžete aj do tejto výbornej krémovej polievky.
príprava
na 4 °C
Suroviny
500 g |
|
1 stonka |
|
1 ks (malý) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
600 ml |
|
100 ml (alebo sladká smotana) |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z ružičkového kelu odstránime vrchné lístky. Stonkový zeler zbavíme nožíkom vláskov a nakrájame spolu s pórom nadrobno.
- 2
V hrnci na miernom ohni zohrejeme maslo a olej, pridáme kurkumu a čerstvo zomleté čierne korenie. Zeler a pór opekáme na tuku asi 3 minúty. Pridáme na polovice rozkrojený ružičkový kel a nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a opekáme, kým kel nezíska svetlú farbu. Stačí na to pár minút. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 15 minút.
- 3
Ručným mixérom rozmixujeme polievku dohladka, pridáme kokosové mlieko alebo smotanu.
- 4
Vrátime do hrnca a povaríme spolu ešte tri minútky. Nakoniec polievku dochutíme medom a soľou.
- 5
Polievku pri podávaní môžeme ozdobiť jedlými kvetmi alebo nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Tiež kelová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu