
Kaviárové vajcia
Natvrdo uvarené vajcia rozkrojíme, vyberieme žĺtky a vymiešame s maslom, soľou a korením do...

Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...

Svokrine tlapky
Tieto tlapky mám od svokry robia ich už roky a já som zdedila recept . Vždy...

Treska na čiernom šošovicovom šaláte
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky –...

Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou
Jednoduché pečené kuracie stehná na červenom víne a karamelizovaná dula je perfektná kombinácia chutí.

Úžasný rýchly perník so šľahačkovým krémom
Voňavý a rýchlo upečený perník je ohromným zákuskom nielen na obyčajný víkend. Vďaka vrstve lahodného šľahačkového...

Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...

Varená kukurica s makom, citrónom a vanilkou
Týždeň pred Štedrým dňom moja babička varila jedlá zo surovín, ktoré sa urodili ten rok na poli....

Čoko-smotanové rezy
Tento recept mi dala susedka, aby som ho vyskúšala. bola som na začiatku veľmi rada,...

Košíček
Kdysi dávno jsem to jedla v jedné restauraci , jmenovalo se to "Lázeňský košíček". Ten múj...

Mäsový koláč
Chcela som si spraviť voľnú nedeľu, tak som navarila už v sobotu. Nechcela som tento...

Marináda na bravčovú pečienku pre švagra Laca
Práca s mäsom všetkého druhu, od zabíjačky až po vlastnú tepelnú prípravu, sa u Blaškovcov...

Pestrofarebný chlebíček a chlebíček Úsvit
Aj keď základ prvého chlebíčka tvorí bielkové cesto, nie je vôbec presladený. Pridáva sa do...

Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické....

Cuketové soté s hriankami
Všetku zeleninu nakrájame na kúsky. Na panvicu dáme rozohriať maslo, pridáme cuketu, cibuľku, cesnak a...

Jemný kivi zákusok
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech...

Zemiakové dolky
Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Po dovarení ich scedíme a necháme...

Bylinkový chlebový osúch
Rozvonia celú kuchyňu, veľmi dobre chutí s rajčinovou kapustou, alebo len tak...

Guláš z kačacích žalúdkov
Měl jsem chuť na něco pikantního a dobrého a v mrazáku jsem objevil kachní žaludky (zúziky) a...

Orechové špirálky
Tento recept ma zaujal najmä vizážou. Je jednoduchý, ale krásne ukáže na podnosoch, rozhodne...

Huby a kuracie prsia s bylinkami
Takže tu idem použiť ten osamotený kozák a malé václavky

Slaný koláč s tekvicou a so slaninkou
Čo iné by sme si mohli počas pestrofarebnej jesene pripraviť, ak nie pochúťku z tekvice. Upečte si s nami lahodný tekvicový koláč so slaninkou....

Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

Bravčová panenka v cesnakovom fáši
Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na 150 g porcie, osolíme, okoreníme. Zvyšky zomelieme, pridáme soľ, ...

Langoše z Maďarska
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...