Cuketový koláč
Cuketový koláč

Cuketovo-makový koláč s citrónovým mascarpone

šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom
Lukáš Kováčik, 13. augusta 2014
Cuketovo-makový koláč s citrónovým mascarpone
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 - 250 g
150 ml
400 g
50 g (celý)
20 g
400 g
Krém:
500 g
250 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom na bielu penu, pridáme olej, celý mak, najemno postrúhanú cuketu (aj so šťavou), kypriaci prášok a polohrubú múku. Všetko dobre premiešame, cesto navrstvíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 °C na 30 – 40 minút.

  2. 2

    Na vychladnutý koláč nanesieme (natrieme) krém z mascarpone, vyšľahaného s vanilínovým cukrom a citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu

renton
@yanah aha super. ulozila som si aj Vas receptik, bude sa hodit ked nebudem mat mascarpone :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia