Cuketovo-makový koláč s citrónovým mascarpone
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom
Lukáš Kováčik, 13. augusta 2014
Lukáš Kováčik, 13. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme s cukrom na bielu penu, pridáme olej, celý mak, najemno postrúhanú cuketu (aj so šťavou), kypriaci prášok a polohrubú múku. Všetko dobre premiešame, cesto navrstvíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 °C na 30 – 40 minút.
- 2
Na vychladnutý koláč nanesieme (natrieme) krém z mascarpone, vyšľahaného s vanilínovým cukrom a citrónovou šťavou.
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu