Cuketovo-makový koláč s citrónovým mascarpone

šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom
Lukáš Kováčik, 13. augusta 2014 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Cuketovo-makový koláč s citrónovým mascarponeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 - 250 g
150 ml
400 g
50 g
20 g
400 g
500 g
250 g
3 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom na bielu penu, pridáme olej, mak, najemno postrúhanú cuketu (aj so šťavou), kypriaci prášok a polohrubú múku. Všetko dobre vymiešame a dáme piecť do rúry na 180 °C na 30 – 40 minút.

  2. 2

    Na vychladnutý koláč nanesieme (natrieme) krém z mascarpone, vyšľahaného s cukrom a citrónom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist