Bezlepkový jablkový múčnik
Foto: frezia68
Rýchly, jednoduchý...
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g mleté |
|
120 g |
|
3 ks |
|
130 g rozpustené |
|
1 bal. (bez lepku) |
|
štipka |
|
1 PL (um) |
|
1 KL |
|
5 ks nastrúhané |
|
Postup
-
1
Budeme potrebovať škoricu, um a toto :
-
2
Do misky preosejem múku, pridám prášok do pečiva, štipku soli, mleté orechy, škoricu, lyžicu umu, 3 žĺtky, jablká strúhané na veľkých slzičkách, rozpustené vlažné maslo, pomiešam a na záver pridám sneh vyšľahaný z bielkov.
-
3
Cesto vylejem do tortovej formy, priemer 24 cm.
-
4
Dám do vyhriatej rúry na 180 °C. Po 15 minútach som stíšila rúru na 170 °C a dopekala ešte 30 minút. A hotovo.
-
5
Krájala som ešte teplý, lebo krásne svieti slnko a ideme do prírody, škoda sedieť doma. Tak všetkým pekný deň :-).
Diskusia k receptu