Strukovinový šalát s hubami a kyslou kapustou

martinis - fotkamartinis, 23. januára 2013
Strukovinový šalát s hubami a kyslou kapustou
Foto: martinis

Šalát plný zdravia z červených fazulí, šošovice, šampiňónov a kyslej kapusty zakvapnutý olejom a octom.

1
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

120 g
120 g
1/2 pohára alebo konzervy
1 ks
120 g
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Inšpiráciu na tento recept som získal od šikovnej mladej kuchárky @Kajusiqq :) Tento šalát obsahuje samé skvelé, sýte a zdravé ingrediencie a sľubujem že vám nezaberie viac času než prečítanie tohto receptu (za predpokladu, že máme uvarené strukoviny, resp. použijeme sterilizované) ;)

  2. 2

    Uvarenú fazuľu a šošovicu dáme do misy. Dobre poslúžia aj tie z konzervy. Pridáme k ním pol pohára doma nakladaných či sterilizovaných húb podľa vlastnej chuti a zhruba 120 g kapusty, nemusíte ju vážiť, stačí od oka ;)

  3. 3

    Menšiu cibuľu alebo polovicu veľkej nakrájame na polkolieska a prihodíme k ostatným surovinám. Zalejem dvoma lyžicami kvalitného olivového oleja, zakvapneme octom či citrónovou šťavou, dokoreníme a dosolíme podľa chuti.

  4. 4

    Premiešame a posledným krokom je posypanie porcie petržlenovou vňaťou. Úžasný šalát na chladný zimný večer doplníme grahamovým rohlíkom alebo podobným pečivkom. Mmm, výdatná večera za pár minút :O)

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha