Foto: martinis
Šalát plný zdravia z červených fazulí, šošovice, šampiňónov a kyslej kapusty zakvapnutý olejom a octom.
porcia
príprava
Postup
-
1
Inšpiráciu na tento recept som získal od šikovnej mladej kuchárky @Kajusiqq :) Tento šalát obsahuje samé skvelé, sýte a zdravé ingrediencie a sľubujem že vám nezaberie viac času než prečítanie tohto receptu (za predpokladu, že máme uvarené strukoviny, resp. použijeme sterilizované) ;)
- 2
Uvarenú fazuľu a šošovicu dáme do misy. Dobre poslúžia aj tie z konzervy. Pridáme k ním pol pohára doma nakladaných či sterilizovaných húb podľa vlastnej chuti a zhruba 120 g kapusty, nemusíte ju vážiť, stačí od oka ;)
- 3
Menšiu cibuľu alebo polovicu veľkej nakrájame na polkolieska a prihodíme k ostatným surovinám. Zalejem dvoma lyžicami kvalitného olivového oleja, zakvapneme octom či citrónovou šťavou, dokoreníme a dosolíme podľa chuti.
- 4
Premiešame a posledným krokom je posypanie porcie petržlenovou vňaťou. Úžasný šalát na chladný zimný večer doplníme grahamovým rohlíkom alebo podobným pečivkom. Mmm, výdatná večera za pár minút :O)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu