Pečený batátik s ľahkým dressingom

andiss - fotkaandiss, 24. júla 2014
Pečený batátik s ľahkým dressingom
Foto: andiss

Prvýkrát, ale určite nie posledný :-) Konečne som vyskúšala, ako chutí sladký zemiak a som veľmi spokojná..

1
porcia
60 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks (sladké zemiaky)
5 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Batát opláchneme dôkladne pod tečúcou vodou, ja som nešúpala. Nakrájame na plátky, ale úplne nedokončujeme rez. Olivový olej, bylinky, soľ, korenie a chilli zmiešame. Touto zmesou potierame batát aj do medzier. Na plech dáme papier na pečenie, pečieme asi 50 minút pri 200 stupňoch.

    Pečený batátik s ľahkým dressingom - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme dressing. Do jogurtu prisypeme trochu soli, červenej papriky, nakrájanej cibuľky a zmiešame. Podávať môžme aj s nejakým šalátikom. Ja som si tento recept odskúšala z fitness stránky.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@andiss moj mladsi v ramci posilnovania si da zalezat aj na strave a minule doniesol domov take cudo, pytam sa, co to je za zmutovanu mrkvu a on, ze batat, hned som si spomenula na tvoj recept a od myslienky k cinu nebolo daleko, je to vyborne! ta sladka chut zemiaku sa vyborne doplna s bylinkami a pikantnym chilli, dressing sme mali z kyslej smotany, cervenej cibule a rukoly, je to pochutka, urcite sme nemali naposledy, dakujem za rozsirovanie obzorov, pozdravujem :)

Mňa by zaujímalo, @andis , ako dlho sa to približne pečie - raz som varila, síce menší so zemiakmi spolu a zdal sa mi viac uvarený ako ostatné zemiaky, či je to tak aj pri pečení?

Pridaj komentár k receptu: