
Nepečený jahodový cheesecake
Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme v mixéri a zmes uložíme na dno obdĺžnikovej formy (moja má približne...

Zeleninová polievka s krupicovými nokmi (Fotorecept)
Túto polievku som sa naučila asi ešte na ZŠ :-) už roky ju robím je to verzia...

Srdiečková omáčka
Patríme medzi tých, ktorí kuracie srdiečka máme radi :-) Srdiečka na jemnej bielej, pre niekoho...

Bucatini s rajčinovou omáčkou a slaninkou
Konečne som sa rozhodol, že sa podelím o svoje recepty. Tento recept je veľmi jednoduchý....

Cícerové halušky zapečené s čerstvými hríbami
Pre všetkých, ktorí z rôznych dôvodov nechcú, alebo nemôžu konzumovať klasickú múku, ponúkam alternatívu....

Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami
Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ...

Kurací špíz so slaninovou rolkou plnenou pučenými zemiakmi
Špízy: Prsia očistíme, nakrájame na stredne veľké kocky (asi 2 cm) a vložíme do misky...

Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou
Na dávkovanie surovín stačí 250 ml hrnček a na pečenie plech 20 x 35 cm.

Bryndzová nátierka
Všetky suroviny spolu dobre vymiešame a natierame na čerstvý chlieb alebo pečivo

Medovo-makové krémové rezy
Na tento víkend vynikajúce rezy z medového cesta, do ktorého som pridala celý mak.

Tvarohová torta z 50-tych rokov
skúšala som fotiť mobilom ale akosi "nevydalo" a fotka vyzerá takto :/

Slaný koláč s kuracím mäsom, pórom a gaštanmi
Takýto podobný recept robil Jamie Oliver a moc sa mi páčil ale nepamätala som si čo presne...

Zapekané rezance s orechmi a so slivkovým lekvárom
Zapekané rezance so slivkovým lekvárom je často spomínané jedlo z detstva staršej generácie, zároveň je to...

Cestoviny quattro (duo) formaggi z dvoch druhov syra
občas mávam také chvíľky, kedy úplne streštene nakupujem potraviny na niečo čo nevarievam často. hrozne...

Višňové kvetinky
Aj teraz som sa dala inšpirovať na jednom ruskom webe. Tieto koláčiky sú najchutnejšie v deň,...

Jablkovo-makový tvarožník
Skvelý nedeľný koláčik. Krehké maslové cesto, jabĺčka, tvaroh a mak.

Tvarohové pagáče
Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme oddýchnuť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 1, 5 – 2 cm a...

Plnené kačacie prsia s karamelizovanými jablkami a cibuľkou
Prsia umyjeme, osušíme a narežeme kožu. Do každého kusa urobíme nožom kapsu, ktorú potom...

Vyprážaná vianočka s mätovým dipom
Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do...

Pečené kolená na čiernom pive
Túto dobrotu pripravujeme čas od času pre vačšiu spoločnosť dobrých priateľov jedákov

Anglická vepřová játra s bramborovými dukátky a tatarskou omáčkou
Tak se opět pokusím připomenout jídlo, které bylo a myslím stále je, ale už se...

Zeleninové karí
Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne...

India po slovensky
Najprv si pripravíme marinádu a kusky kurčata v nej nechame hodinku-dve. Ja kurča solím zvlašt, lebo...

Halušky s čerstvými hríbami, môj hubársky sen
Týmto mojim pôvodným rcp sa hlásim aj k svojej originalite. Posledný raz som halušky s hubami,...