
Vegetariánska kelová roláda
Tento krát niečo pre vyznávačov vegetariánstva. Syn je zarytý vegetarián, vždy keď príde na návštevu...

Zapekané špagety s mäsovými guľkami
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením....

Jogurt s trstinovým (hnedým) cukrom
Na tieto horúce dni sa po veceri najlepsie hodia rýchle a svieze dezerty... Este lepsie vsak...

Labneh s limetkovou kůrou, česnekem a bylinkou
Miluji labneh, vykapaný jogurt. nejen čistý bílý, ale různě dochucený před kapáním. K...

Kura s pečenými citrónmi, olivami a kaparami
Mali sme mať dnes veľký spoločný valentínsky obed, 4 generácie za jedným stolom a vďaka chrípke...

Grilovaný losos s pomarančovo-vanilkovým confit a bazalkovým prelivom
Toto jedlo som sa naučil pripravovať počas môjho letného pobytu na pobreží Mainu, kde som pracoval...

Pikantná nátierka
Chutná nátirrka na chlieb alebo rožok. Vhodná na večeru alebo aj raňajky:)

Losos šéfkuchára
Citronovo cesnakovo koprova omacka: 1. citronovu stavu vylejeme do nadoby najlepsie s cerstvych citronov pridame kuchynske ochucovadlo...

Kakaovo-vanjelkové muffiny s kadečím
Jeden zo základných receptov na muffinky urobený na vlastný spôsob. S "kadečím" preto, lebo ich...

Terina z cibuľového chleba s hríbami
Tento recept mám z českého časopisu Žena a kuchyně

Celozrnné vianočné pečivo- medovníčky
Zdravé Vianoce. to je tak jako nemožné aj nepredstavitelné. Aby sme však nečakali na...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Talianska fazuľa s rozmarínom
Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi...

Špirálky s brokolicou a tofu
Na oleji osmažíme cibuľu, cesnak, brokolicu nakrájanú nadrobno, pridáme na kocky nakrájané tofu a salámu, okoreníme,...

Čertove pilulky
Tento recept je z knihy Pomocnica slovenských gazdiniek od Ireny Bárovičovej - Ihriskej. Kniha bola vydaná v...

Kura v štýle popcorn
Neviem prečo popcorn. Asi preto, že je chrumkavý, "jednohubkový" a keď si dáte jeden kúsok, neviete kedy prestať :-)...

Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

Odľahčené lasagne
Ružičky brokolice varíme v pare asi 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na...

Cukinový koláč slaný
recept som dostala od kamošky, ked je sezona cukin, pečiem ho dost často, chuti všetkym doma.

Šmirkasové koláčiky
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, z ktorého vykrojíme rôzne tvary a upečieme v horúcej...

Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...

Moravský divoký šíp
Mäso nakrájame na drobné kúsky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na ihlicu striedavo napichujeme s...

Zeleninkovo-cestovinový šalát
Jednoduchý, rýchly a vynikajúúúúci... najlepšie čo som kedy jedla . zbožňujeme ho doma...