Gule zo syra ricotta

Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010
Gule zo syra ricotta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

200 g
100 g
20 g
30 g
200 g
200 g
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ricottu zmiešame s obidvomi cukrami tak, aby sa cukor úplne rozpustil. Vytvarujeme gule, ktoré obalíme v kokose a dáme vychladiť.

  2. 2

    Melóny guľôčkovačom povykrajujeme, naložíme do whisky a necháme chladiť aspoň 10 hodín. Pri podávaní ešte prelievame bazovým sirupom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
ja by som do tej guľky vložila mandlu alebo lieskovec. No a melón by som asi naložila do rumu alebo niečoho lacnejšieho ako je CHivas Regal, ten je " trochu " drahší.

Pridaj komentár k receptu: