Tvarohová pochúťka

3sandra3 - fotka3sandra3, 11. októbra 2015
Tvarohová pochúťka
Foto: 3sandra3

Recept pochádza z kalendára z tohto týždňa.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
220 ml-hrnček
110 ml
450 ml
1 bal.
1 bal.
220 ml
1 PL
Krém:
450 ml
2 bal.
4 PL
500 g
250 g
2 PL
Poleva:
200 g
400 g




Postup

  1. 1

    Cesto: múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme kryšt. cukor , vanil.cukor, vajcia, mlieko, olej a všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Plech potrieme olejom, posypeme múkou, vylejeme polovicu cesta a do druhej vmiešame kakao. Toto druhé cesto vylejeme na svetlé cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 175 st.C a pečieme 20-30 minút. /Ja som urobila iba kakaové cesto/.

  2. 2

    Krém: Z mlieka, kryšt.cukru a vanil.puding. práškov uvaríme hustý puding. Do teplého pudingu postupne vmiešavame zmäknuté maslo a šľaháme. Potom pridáme tvaroh a rum. /ja som pridala do krému ešte aj 3 PL práškového cukru/. Vyšľaháme krém a natrieme ho na vychladnuté cesto.

  3. 3

    Poleva: Čokoládu rozpustíme nad parou, keď trochu vychladne, vmiešame do nej kyslú smotanu. Natrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu

sracz
... a pekný je i určite chutný! Blahoželám Ti ku vynikajúcej sladkej práci @3sandra3 milá!
dzejsik
podobný som už robila, je to naozaj fajnové :)
fifipierko
Toto je druhý recept z relácky Prostřeno, ktorý pre mňa stal za vyskúšanie ( nie že by som to pozerala denne -:) ) a ktorý aj bol dobrý. Takže u mňa preverený pred dvoma týždňami a
koláčik je ozaj výborný, chuťove pripomína studenú tortu ( piškoty, kyslá smotana , ovocie) ale je lepší a aj vyzerá veľmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia