Foto: 3sandra3
Recept pochádza z kalendára z tohto týždňa.
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
220 ml-hrnček |
|
110 ml |
|
450 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
220 ml |
|
1 PL |
|
Krém: | |
450 ml |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
500 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
400 g |
|
Postup
-
1
Cesto: múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme kryšt. cukor , vanil.cukor, vajcia, mlieko, olej a všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Plech potrieme olejom, posypeme múkou, vylejeme polovicu cesta a do druhej vmiešame kakao. Toto druhé cesto vylejeme na svetlé cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 175 st.C a pečieme 20-30 minút. /Ja som urobila iba kakaové cesto/.
- 2
Krém: Z mlieka, kryšt.cukru a vanil.puding. práškov uvaríme hustý puding. Do teplého pudingu postupne vmiešavame zmäknuté maslo a šľaháme. Potom pridáme tvaroh a rum. /ja som pridala do krému ešte aj 3 PL práškového cukru/. Vyšľaháme krém a natrieme ho na vychladnuté cesto.
- 3
Poleva: Čokoládu rozpustíme nad parou, keď trochu vychladne, vmiešame do nej kyslú smotanu. Natrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
koláčik je ozaj výborný, chuťove pripomína studenú tortu ( piškoty, kyslá smotana , ovocie) ale je lepší a aj vyzerá veľmi dobre.