Foto: taponapo
Ak Vám príde návšteva na Veľkonočné sviatky, môžete ich pohostiť takýmito chutno - chutnými vajíčkami, s ktorými som sa stretol minulý rok v Londýne.
Postup
-
1
Najskôr si zvolíme ľubovoľný počet vajec, ktoré dáme uvariť a kto nemá rad škrupiny, tak ich môže aj olúpať. Keďže je Veľká Noc ďaleko, tak ja som dal uvariť len dve.
-
2
Každé vajíčko narežeme zhruba 1 cm od vrchu - tak, aby sa nám dal vybrať žĺtok.
-
3
Začneme vyberať žĺtok. Buď malou lyžičkou alebo nožíkom. Ak je žĺtok mäkký, vajcia nabudúce povaríme dlhšie ;)
-
4
Teraz si pripravíme vajíčkovú nátierku. To už nechávam na Vás, určite máte nejakú vlastnú chutnú nátierku. Ja som k žĺtkom pridal nivu v črievku, korenie čierne mleté, mletú papriku, soľ a trošku kremžskej horčice.
-
5
Zmes riadne rozmiešame a môžeme ňou plniť vajíčka. Vajíčko naplňte tak, aby nátierka vytŕčala.
-
6
Vajíčka máme pripravenené...
-
7
...už len urobíme zobáčik - z červenej papriky a očká - ja som použil celé čierne korenie, ale to len preto, lebo som doma nemal čierne olivy ;)
-
8
Teraz už len kuriatkovajíčka posadíme do krúžku zelenej papriky, nech nám neležia na chrbte, ale krásne sedia na bidielku a môžeme sa kochať. Odporúčam nedávať im žiadne mená, lebo o to ťažšie sa vám budú dať zjesť. Napriek tomu sme si na Kirovi (kuriatko vľavo) a Pogovi krásne pochutnali :)
Diskusia k receptu