Hrušková torta aj na Vianoce

rajcinka - bez fotkyrajcinka, 13. decembra 2009
Hrušková torta aj na Vianoce
Foto: rajcinka
60 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks
120 g
2 ČL
120 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Tortovú formu vyložíme papierom. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou do peny. Pridáme múku a sneh z bielkov. Pečieme 30 minút. Potom korpus prerežeme. Spodný plát dáme naspäť do formy a pridáme krém.

  2. 2

    Krém: Asi 350 gramov hrušiek postrúhame a zmiešame s 300 g bieleho jogurtu a 100 g práškového cukru. Nakoniec pridáme 1 balíček želatínového stužovadla. Všetko zmiešame a vylejeme do formy na plát. Keď trošku stuhne, dáme tam druhú časť korpusu a dáme do chladničky Stuhnutú tortu vyklopíme z formy ozdobíme šľahačkou a hruškou, ktorú sme namočili do citrónu, aby neohnedla.

Diskusia k receptu

nyja
mňam, milujem hrušky.. Aj by som sa do toho pustila, len sa mi zdá niečo čudné na tom kréme. Nechýba tam niečo? Ak pridávaš želatínový stužovač, nechýba ti tam aj želatína? Fakt v tejto tvojej torte nie je skoro žiadny tuk...akurát asi v tom jogurte a troška vo vajíčkach?
rajcinka
Ten želetínový stužovať je od Oetkera a on sám obsahuje želatínu a tak to potom stuhne. Z tých hrušiek trošku ešte vytlač šťavu. Nič iné tam nejde. Tá torta je super......... Tú štavu z hrušiek môžeš použiť na ten korpus. Ja tiež milujem hrušky. Len tie hrušky namoč do citróna, aby ostali také krásne. Skús to a potom mi daj vedieť ako ti chutila.
Ivet papa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia