Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 10. septembra 2014
Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept)
Foto: mesiar50

Myslel som si,že je to jednoduchšia záležitosť.

Suroviny

Suroviny:
1800 ml
150 g
6 pl
4 ks
60-100 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Dáme si variť 1000 ml mlieka do ktorého vsypeme 150 g viackrát opláchnutej guľatozrnnej ryže.Varíme ju zhruba 30 minút pokiaľ ryža nebude úplne makká.Po jej uvarení primiešame do nej 5 pl kryštálového cukru a 60 g čokolády.Ja som použil 74 % čokoládu.Túto zmes zakryjeme pokrievkou a necháme ju vychladúť.

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čokoládová ryža bude po vychladnutí vyzerať takto ako je to na obr.2

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo 4 bielkov a 1 pl kryštálového cukru si vymiešame tuhý sneh.Tento sneh po lyžičkách vložíme do 600 ml vrelého mlieka.Kopčeky z bielok musíme obariť z obidvoch strán.No obárame ich len veľmi krátko iinak sa nám zrazia a veľmi sa zmenšia.

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bielky po uvarení scedíme.

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymiešame 4 žltky s pridaním 50 g kryštálového cukru a 1 ks vanilkového cukru.Horúce mlieko v ktorom sme varili tuhý sneh z bielkov precedíme a nalejeme po častiach na vymiešané žltky.Do tejto horúcej žltkovej hmoty potom primiešame 1 vanilkový puding ktorý sme rozmiešali v 200 ml studeného mlieka a zmes povaríme do zhustnutia.

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotový puding by mal byť hladký.Puding som zakryl mikroténovým sáčkom a dal som ho na chladnejšie miesto.Mne dobre poslúžilo miesto na balkóne.

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do pohára určené na takéto účely naložíme najprv čokoládovú ryžu.

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na čokoládovú ryžu naložíme vtáčie mlieko resp.vtáčí puding.

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A nakoniec na dielo dáme uvarený sneh z bielkov a nastrúhanú čokoládu.Źelám vám dorú chuť.

    Vtáčie mlieko s čokoládovou ryžou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

rela
Lacko, skláňam sa pred Tvojou šikovnosťou a dávam 5* Urobiť vtačie mlieko nedokáže každý.
mariamka
ja len ziiram, aky si ty vsestranny,, vtacie mlieko robim z casu na cas, ale ta coko-ryza, to je teda napad! a dat to takto dokopy, uplne luxusny dezert, super!
radost
mlieko vtáčie-moja sladkosť mládí..s tou čokoryžou to určite super ladí..príležitostne bude aj u nás toto menu skvostné..cmuk../žene ani muk../..:-))
izabella929
veľmi zaujímavé a chutné...)milujem ryžu v mlieku s kombináciou kakao a čokoláda...
mesiar50
@mariamka
Mám rád výzvy,čím ťažšie tým lepšie.Povedzme recept nie je náročný na prípravu,ale ako pilotný recept vyžadoval zosúladiť si suroviny.Ďakujem ti krásne.
sracz
... ach jaj, Laci bratku: nikdy se nevrátí, ... chutné a milé spomienky na mladosť a detstvo vlastné, podiel na "výcviku" detí a rozmaznávaní vnúčat. Tu som túto dobrotu varil iba 2 razy, keď sme mali na návšteve syna moje švagra Laciho s rodinou z Chicago. Jedli všetci, malí aj veľkí, dokonca aj ich pes! Nuž pekne si "zakrepčil s vareškou" @mesiar Mäsiar a podľa mňa, okrem *****, Ti to "fest" pasuje!!! No1!
babkamt
Za túto dobrotu v pohári máš u mňa 5*. Priznám sa, slinky sa mi zbiehajú v ústach. Stále nás presviedčaš o svojej šikovnosti.
mesiar50
@sracz
Potesilo ma priatelu Feri,ze som ti tymto receptom pripomenul tvoje pekne mladsie roky.Ja som tiez trochu polistoval v spomienkach,kde sa mi vynorila moja dobra stara mamicka ktora nam medzi inymi varievala aj vtacie mlieko a ryzu v mlieku posypanu kakaom a cukrom.Recept som potom poskladal vlastne z tych peknych spomienok.Velmi pekne ti dakujem.
kukulienka71
mňam, mňam! je to vtáčí puding veru, ale veľmi chutný, čoko ryžu na mlieku si tam vhodne nakombinoval, šikovný nápad!
mesiar50
@kukulienka71
No zabudol som v recepte pododtknut,ze cokolada sa na ryzu struha na struhadle a dokonca som ju struhal na najmensom nozi.Tymto sa ospravedlnujem.Dakujem ti srdecne.
babidka
Dobre si to pokombinoval- ako keby si to robil pre mna :-)
ariela6
tiež si tvoj recept ukladam preve mi vytrhli zub tak taketo nehrizave možem
evanaaa
Teda Lacko, @mesiar50 , čo ty už len nevymyslíš.....čokoryža - super, vtáčie mlieko dvaxsuper, a ešte aj puding k tomu, takto kombinovať by ma nenapadlo, asi mám málo fantázie ale chuti veľa na ten tvoj famózny dezertík, už len jedno z toho by mi upokojilo chute. A ty si mi ich teda riadne narobil, čo teraz......??? :-)))
mesiar50
@evanaaa
Milá Evička nič zdvorilejšie ma nenapadne,len to že by si toto,alebo podobné jedlo zajtra doobeda pripravila.
Povedzme ja som od tvojej úlohy dostal tažšiu,keďže sme pozvaný na hody a dcérka si želala aby sme sa tam dostavili s penovou tortou.Ďgakujem ti zo srdca.
3sandra3
jééémine,,,, to je paráda.... takto nám robíš chute neskoro večer.... no musím povedať, vyzerá to úžasne.... určite vyskúšam a možno hneď aj zajtra.... mňaaaam
mesiar50
@3sandra3
Ahoj 3sandra3.Písal som horevyššie,že čokoláda sa strúha na ryžu,nejako mi to vypadlo z receptu pravdepodobne mojou nepozornosťou.Píšem to pre prípad ak by si chcela tento dezert zhotoviť.Ďakujem ti krásne.
3sandra3
@mesiar50
fajn, vďaka za objasnenie, aj som si myslela, že tak akosi, aby sa tá čokoláda roztopila.... Inak recept si si vymyslel alebo máš odnekiaľ? Lebo takýto vtáčí puding som ešte nevidela. No, je to skvelé.
mesiar50
@3sandra3
Recept som poskladal z dvoch rozličných dezertov.No neviem či je to moj výmysel,lebo to prišlo takpovediac spontánne.Nemáš čo ďakovať,maj sa krásne.
perla61
@mesiar ,panebože,nedá mi toto nekomentovať! Už Ťa tu všetci vychválili a naozaj mali prečo,ja som vtáčie mlieko robila len asi 5-6 krát v mojom 65 ročnom živote a to si dovolím tvrdiť,že nie som žiadna"mantaňa",ale toto ma teda ozaj dostalo.Ty si asi mimozemšťan,keby že nie som šťastne zadaná,tak ozaj neviem????
mesiar50
@perla61
Veľmi milé od teba.Potešilo ma,že ti takýto jednoduchý recept spravil radosť.Srdečne ti ďakujem a želám ti pekný večer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia