
Francúzsky toast vo vajíčku
Francúzi veľmi dobre vedia, prečo majú túto dobrotu dopoludnia v každej pekárni....

Silvestrovská sendvičová torta
Vo Švédsku nie je oslava bez Smörgåstårty, ako u nás bez pagáčov :-)...

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Raňajková zeleninová praženica
Na oleji s maslom orestujeme nakrájanú jarnú cibuľku, červenú kapiu, paradajky. Vlejeme k tomu...

Vafle so špenátom a s vajcom
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým....

Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko
Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári...

Rezance s hlivou ustricovou a vajíčkami
Veľmi vďačný variant využitia surovín „ČSDN“ (Čo Sa Doma Nájde), alebo už mnoho razy prekladaných v chladničke....

Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....

Frittata s plesňovým syrom a chrumkavou klobáskou
Nadýchaná omeleta s nenápadnou jemnou chuťou získa vďaka pikantnej paprikovej klobáske originálny nádych. Lahôdka!

Lyonský šalát
Šalátov nikdy nie je dosť. Prídu na chuť v každom ročnom období a môžeme použiť dostupné...

Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

Krehké lístkové minipizze
Lístkové cesto tvoriace základ malých koláčikov sa bude rozplývať v ústach....

Fazuľka s chrenom
Je sezóna fazuliek a tak ich môžeme doma pripravovať na veľa spôsobov, nielen tých klasických....

Zemiaková tortilla s chorizom
Tortilla chutí výborne čerstvá, ale aj na druhý deň studená ako tapas alebo desiata.

Vajíčkovo-syrové muffiny so špenátom
Tento postup nemusíte robiť po jednom, no ja som chcela presne jedno vajíčko do každého...

Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa...

Chlebová zmes s olomouckými syrečkami
Olomoucké syrečky nemá každý rád, mnohým vadí ich aróma....

Chrumkavý rožkový nákyp s údenou krkovičkou a pažítkou
Tradičný slovenský pečený nákyp z rožkov, vajec a údeného mäsa, s vývarom a pažítkou pre jemne bylinkovú chuť....
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí
Jemné mleté mäso, vajíčková plnka a chrumkavá slaninka vytvárajú dokonalú kombináciu chutí, ktorá krásne vyzerá...