Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou fotorecept
Foto: emdy
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
105 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie.
-
2
Panenku pozdĺžne narežeme aj do bokov.
-
3
Naplníme plátkami mozzarelly a paradajkami, dochutíme koreninami.
-
4
Naplnené mäso zrolujeme a zaviažeme špagátom.
-
5
Naplnenú panenku dáme do pekáča s nakrájanými zemiakmi, paradajkou a paprikou. Dochutíme koreninami.
-
6
Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 120 stupňov. Pečieme 90 minút. Zatiaľ si paradajky, mozzarellu a cibuľu napicháme na špajdle. Posolíme, posypeme oreganom a pokvapkáme tekvicovým olejom.
-
7
Panenku na záver odokryjeme a zapečieme na 220 stupňov. Dobrú chuť.
ak chces, nakukni.
Takto som panenku v rure este nepiekla, mozno niekedy skusim.