Plnená bravčová panenka
Plnená bravčová panenka

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou fotorecept

emdy - fotkaemdy, 9. septembra 2020
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept)
Foto: emdy
4
porcie
20 minút
príprava
105 minút
na 120 °C

Suroviny

650 g
200 g
120 g
1 kg (v šupke)
2 ks
1 ks
50 ml
20 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie.

    Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Panenku pozdĺžne narežeme aj do bokov.

    Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Naplníme plátkami mozzarelly a paradajkami, dochutíme koreninami.

    Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené mäso zrolujeme a zaviažeme špagátom.

    Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnenú panenku dáme do pekáča s nakrájanými zemiakmi, paradajkou a paprikou. Dochutíme koreninami.

    Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 120 stupňov. Pečieme 90 minút. Zatiaľ si paradajky, mozzarellu a cibuľu napicháme na špajdle. Posolíme, posypeme oreganom a pokvapkáme tekvicovým olejom.

    Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Panenku na záver odokryjeme a zapečieme na 220 stupňov. Dobrú chuť.

    Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia