
Teľacina a‘ la divina
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...

Teľacie líčka na červenom víne so zemiakovým pyré
Tento veľmi chutný recept patrí k špecialitám Zdenka Pohlreicha od, ktorého to kopíruje celé Česko-Slovensko...

Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom
Líčka som mala naložené v mlieku cez noc:

Teľací paprikáš s domácimi haluškami
Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na masti dozlatista, odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, ...

Teľacie na víne a koreňovej zelenine
V mojej rodine mäso konzumujeme len výnimočne, ale keď už, tak sa snažím, aby...

Teľacie rebierka/ ostrokyslé
Recept aj pre tých, čo neradi ohryzaju kosti. Masko sa po opečení totiž samé z...

Teľacie pliecko marinované v Chardonnay, tymiane a rozmaríne
Milujem pohodlné sviatočné varenie, túto úžasnú delikatessu sme mali na obed na Nový rok 2015, ...

Prešporské šnicle
Tento historický recept je z knihy Petera Ševčoviča "Z kuchyne starého Prešporka". Recept se mi líbil,...

Falošná teľacia sviečková na hríboch
Na dnešný sviatočný obed som uvarila chutné jedlo z falošnej teľacej sviečkovej. keďže mi včera farmár...

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....

Steak s falošnej teľacej sviečkovice s opekanými zemiakovými plátkami a poľným šalátom
Jednoduché jedlo, ktoré dokáže pripravit aj začiatočník za sporákom. Pri tomto jedle kvoli čerstvosti chuti používame hrubú...

Boršč od Dnepra
Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy. Recept je...

Marocké tajine so zemiakmi a olivami
Marocké tajine som jedla pred 5 rokmi v Taliansku keď som navštívila moju kamarátku. Jej priateľ...

Slovenská pochúťka
Všetko mäso umyjeme, nakrájame na rezance a dáme na horúci olej. Pridáme cibuľku, šampiňóny a všetko dusíme....

Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...

Soté na zürišský spôsob (Geschnetzeltes Züricher Art)
moje oblubene jedlo, ktorému som pri návšteve reštauracii v Zurichu malokedy odolal :-) tak som si vypytal...

Topoľčianska domáca nátierka
Tento recept nám doniesol priateľ z Topoľčian, preto ju tak voláme. Je to recept na...

Lahodná fazuľa s párkom
Ďalšia nostalgická spomienka na moje detstvo! Časy, keď nás nachovali nie iba vlastné mamičky, ale...

Marocké spring rolls/jarné závitky a samosky plnené mletým mäsom
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...

Pide - najlepšia turecká pizza
Tá najlepšia pide, akú som v živote jedla. Recept som si doniesla priamo z Turecka. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok je fantastický....

Piešťanský rezeň
Z mäsa nakrájame 4 rezne, dobre ich naklepeme a osolíme. Z mlieka, múky a...

Prudkojedlý paprikáš na smotane z teľacích držiek - pre Božuľku
… a sľuby sa majú dodržiavať! Držky nikdy neodmietnem, aj keby „me malo rozcisnuc“. Môj...

Teľací roastbeef so šípkovou omáčkou a plnenými pečenými zemiakmi
Konečne manžel kúpil čerstvé teľacie, tak som sa pustila do toho... :)

Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...

Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...

Plnené vypražené lokše
Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej...

Viedenský rezeň
Na dnešný obed som pripravila tento vynikajúci rezeň s množstvom skvelej zeleninky zo záhrady... s novými zemiakmi,...

Švédske kőttbullar (mäsové guľôčky)
Vo veľkej mise zmiešame obidve mäsá a cibuľu. Pridáme vajcia, chlebové odrobinky, mlieko a...

Teľacie na spôsob vtáčika
Pre tých, ktorým sa nechce prpliť s balením španielskych vtáčikov a majú chuť na tú báječnú...

Prešporský paprikáš s maslovými haluškami
Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime...