Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule

kecemis - fotkakecemis, 15. mája 2012
Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
Foto: kecemis

K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr. hydinu. Recept som pocul v jednej rozhlasovej relacii tak Zobraziť celý popisK tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr. hydinu. Recept som pocul v jednej rozhlasovej relacii tak som sa ho rozhodol vyskusat a od tej doby sa u nas pripravuje s casu na cas. Najlepsie to chuti, aspon nam so sladkymi zemiakmi so zelerom a jablkom.

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
1 PL
2 PL
1/4 KL ,korenie
1 PL
1 ks
1-2 ks
2-3 ks
100 ml
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Maso potriet olivovym olejom a posypat rozmarinom. Posolit a pokorenit.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 1
  2. 2

    Dat na panvicu na lyzicku rozpaleneho oleja a opiect z kazdej strany asi dve minuty.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 2
  3. 3

    Po opeceni masa ho prelozim do rury a peciem zhruba 15-20 minut pri teplote 220 stupnov, alebo pokial nie je dobre prepecene na celej hrubke.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 3
  4. 4

    Do vypeku po mase pridame lyzicku masla a po roztopeni pridame nakrajanu cibulu.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 4
  5. 5

    Pridat bobkovy list a za obcasneho miesania smazime priblizne 15 min. potom pridame cesnak a za obcasneho miesania nehame cibulu skaramelizovat.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 5
  6. 6

    Pridat cervene vino, priviest do varu a zredukovat teplotu. Nehat odparit vinozhruba na polovicu.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 6
  7. 7

    Pridat lyzicku muky (ja pouzivam kukuricnu muku, pretoze neobsahuje lepok). Premiesat az do zhustnutia.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 7
  8. 8

    Potom pridat kuraci vyvar a zamiesat. Priviest znova do varu a zredukovat teplotu. Varit az do zhustnutia nejakych 3-5 minut. Vybrat z omacky bobkovy list a ponornym mixerom rozmixovat na jemnu omacku.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 8
  9. 9

    Upecene maso vyberieme z rury a nakrajame na platky, polejeme omackou a podavame s opekanymi zaemiakmi, alebo zo sladkymi zemiakmi, ako je na obrazku. Dobru chut.

    Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule - obrázok 9

Diskusia k receptu

medulienka122
podľa obrázkov to tak vyzerá, že tam máš poriadnych hladošov, nám by to stačilo možno aj na pár dní... určite je to dobrota, vyzerá to na mňamku!
afataga
moze to byt dobre, len nechapem, ked uz si tak pekne zredukoval omacku, naco tam davas muku a potom znova vyvar a musis ju redukovat znova. ja by som nedala muku ani vyvar, myslim, ze aj tak by to bolo dobre a menej roboty :-)