Teľacie mäso so smotanovými zemiakmi a pestom

matus113 - fotkamatus113, 1. novembra 2010
Teľacie mäso so smotanovými zemiakmi a pestom
Foto: matus113

Pochúťka hlavne pre pánov

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g,stredne veľké
1 PL
3-4 ks,rozdrvený
  na vymastenie pekáča
1 ks
10 PL, strúhaný
 na zaliatie
50 g
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a dáme na rozohriaty olej. Opekáme z oboch strán, buď viacej alebo menej.

  2. 2

    Na zálievku na zemiaky budeme potrebovať smotanu na šľahanie, 1 lyžicu polohrubej múky, rozpučený cesnak a 4 lyžice parmezánu. Všetko riadne pomiešame. Maslom si vymastíme zapekaciu misu, do ktorej dáme na plátky pokrájané zemiaky, ktoré poriadne osolíme a okoreníme. Pripravené zemiaky polejeme pripravenou zálievkou, posypeme trochou parmezánu a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme, kým nie sú zemiaky hotové. Na rozpálenú panvicu si dáme piniove oriešky a osmažíme ich. Dávame pozor, aby nám neprihoreli.

  3. 3

    Petržlen aj mätu si odstopkujeme a umyjeme. Do mixéru si dáme pol šálky petržlenu a 1 šálku mäty, pridáme opražené piniove oriešky, pridáme asi 6 polievkových lyžíc parmezánu a dolejeme štvrť šálkou olivového oleja. Celú zmes spolu rozmixujeme a môžeme dochuť korením alebo soľou, ktorú možno nebude ani treba, pretože parmezán je dosť slaný. Opečené mäso nakrájame na plátky. Podávame s pripravenými zemiakmi a pestom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Vymazať
Ja robim podobne zemiacky, len ja tam pridam karamelizovanu ciblu (prostrednu vrstvu). Syr sa moze obmienat. Naposledy som ich robila s plesnivym syrom. Boli tiez velmi dobre.

Pridaj komentár k receptu: