Foto: matus113
Pochúťka hlavne pre pánov
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g,stredne veľké |
|
1 PL |
|
3-4 ks,rozdrvený |
|
na vymastenie pekáča |
|
1 ks |
|
10 PL, strúhaný |
|
|
|
na zaliatie |
|
|
|
50 g |
|
600 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a dáme na rozohriaty olej. Opekáme z oboch strán, buď viacej alebo menej.
- 2
Na zálievku na zemiaky budeme potrebovať smotanu na šľahanie, 1 lyžicu polohrubej múky, rozpučený cesnak a 4 lyžice parmezánu. Všetko riadne pomiešame. Maslom si vymastíme zapekaciu misu, do ktorej dáme na plátky pokrájané zemiaky, ktoré poriadne osolíme a okoreníme. Pripravené zemiaky polejeme pripravenou zálievkou, posypeme trochou parmezánu a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme, kým nie sú zemiaky hotové. Na rozpálenú panvicu si dáme piniove oriešky a osmažíme ich. Dávame pozor, aby nám neprihoreli.
- 3
Petržlen aj mätu si odstopkujeme a umyjeme. Do mixéru si dáme pol šálky petržlenu a 1 šálku mäty, pridáme opražené piniove oriešky, pridáme asi 6 polievkových lyžíc parmezánu a dolejeme štvrť šálkou olivového oleja. Celú zmes spolu rozmixujeme a môžeme dochuť korením alebo soľou, ktorú možno nebude ani treba, pretože parmezán je dosť slaný. Opečené mäso nakrájame na plátky. Podávame s pripravenými zemiakmi a pestom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu