Foto: cesminaz
Chutná a výživná lahká večera :-)
porcie
Suroviny
400 g konzerva |
|
195 g |
|
1 ks veľká |
|
1 ČL (korenie s tmavočervenou farbou a s kyslou chuťou) |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Šošovicu zcedíme a nechame odkvapkat. Cibulu si prekrojime na štvrťky a nasledne na tenko pokrajame.
- 2
Do misky dame šošovicu, cibulu, sol podla chuti a sumak za 1kl. Dochutime aj citronovou štavou podla chuti. Premiesame a nechame postat aspon 20 minut, aby sa tie chute pospajali. Mozte to takto nechat postat aj 1 - 2hodiny v chladnicke. Asi 10 - 15 minut pred servirovanim pridame tuniakove file v rastlinnom oleji. Mozte bud pol konzervy alebo celu :-) Cele premiesame, ak treba zasa dochutime solou, citronom alebo sumakom. Pridame podla chuti olivovy olej, ale kto nema rad, ten vynecha.
- 3
Šalát je výborný s kúskom pečiva napriklad na večeru.J a ho zvyknem este na tanieri pred podavanim pokvapkat olivovym olejom :-) Nech vam chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
najdes co je sumak :-) v komentaroch sme sa o tom bavili.Dakujem za koment a pekny den!