
Tiramisu podľa Emanuela Ridiho
Videla som tu "Tiramisu" už veľa krát, ja som robila cez sviatky, pridávam recept, ...

Čokoládovo-šťavnaté brownies
Šťavnatý, čokoládou naliaty BROWNIES s lieskovými orieškami. Osladený medom a zahustený celozrnnou múkou. Môže...

Bazový džús
tento recept mám veľmi dávno napísaný v mojej kuch. knižke je veľmi dobrý a vyskúšaný mnohými...

Tagliatelle s pestom a kuracím mäsom
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode, zlejeme vodu a odložíme. Na panvici rozohrejeme olivový...

Plnený perník
Je to recept na liaty perník, ktorý robíme počas celého roka, keď nám príde na...

Najlepšie gaštanové rezy
Bielky a práš. cukor vyšlaháme na tuhý sneh, po jednom pridávame žltky a po lyžiciach olej, dobre...

Pizza narýchlo
Po práci sa mi už nechcelo veľmi variť ale sestra chcela pizzu. Niekde som dávnejšie čítala...

Pappardelle so smotanovo-šampiňónovou omáčkou
Pre milovníkov talianskej kuchyne veľmi rýchly a dobrý obedík. Pre mnohých iste dobre známe jedlo, ...

Paradajková omáčka na cestoviny
V lete sú paradajkové jedlá veľmi obľúbené a v omáčke na cestoviny skvelo vynikne ich chuť....

Vynikajúci šalát z čínskej kapusty
Čínsku kapustu rozoberieme na listy, umyjeme a nakrájame na rezančeky - nachystajte si najväčšiu misu, ...

Bryndzovník
Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa...

Punčové rezy
Základ receptu som dostala pred asi 16 rokmi od kamarátky Evky, Postupom rokov som si...

Linecké pečivo (špaldové)
Sme sa toho najedli od detstva... :-) Doma sme robievali z obyčajnej múky a len kolieska,...

Polievka z mletého mäsa a koreňovej zeleniny
Jednoduchá, rýchla, zdravá polievka, ktorú si určite obľúbite...

Sirup zo Skorocelu kopijovitého /plantago lanceolata/
je máj a práve kvitne, vtedy je ten správny čas na zber listov... niet nič jednoduchšie, ako...

Cibuľovo-zemiakový šalát s mletým rezňom
Šalát som robila prvýkrát, no hneď nás ohúril a zaradil sa medzi obľúbené prílohy k mäsu....

Silný domáci mäsový vývar
V mnohých receptoch sa často objavuje ako jedna zo surovín silný mäsový vývar. Niekto použije...

Zapekané plnené rožky
Máte staršie pečivo a neviete čo s ním? Skúste ho naplniť touto perfektnou náplňou, pár minút...

Pastéis de Nata
Pastéis de Nata sú tradičné portugalské koláčiky, plnené veľmi chutným žĺtkovým krémom. Vždy, keď...

Tatarák z olomouckých tvarôžkov
Kolega mi spomínal, že si dal v jednej reštaurácii tatarák z olomouckých tvarôžkov a veľmi mu...

Kuracie rolky s prosciuttom a syrom
Proscuitto dodá kuraciemu mäsku príjemnú lahodnú chuť, syr po zapečení vytvorí chrumkavú kôrku a syrovú omáčku...

Kačacia paštéta
Keďže kupovaná paštika nebola chutná a ani nerobila dobre na žalúdok, začali sme si doma pripravovať...

Tiramisu guličky
Tento recept som našla v starom vydaní časopisu. Zaujal ma a musím skonštatovať, že je...

Varený lalok
Bravčový lalok varíme v dobre osolenej vode s bobkovým listom, čiernym korením a novým korením...

Slivkový koláč s mrveničkou
Tento recept mám z jednej kuchárskej knihy a je ozaj výborny... vždy ked je obdobie sliviek...