Foto: jack
Prednedávnom som kúpila panenku. A reku, čo s ňou? Tak som hľadala vhodný recept, a kedže máme hubovú sezonu v plnom prúde tak toto Zobraziť celý popisPrednedávnom som kúpila panenku. A reku, čo s ňou? Tak som hľadala vhodný recept, a kedže máme hubovú sezonu v plnom prúde tak toto mi prišlo akurát vhod.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku si umyjeme, osušíme,nakrájame asi na 5 cm kúsky. Osolíme a okoreníme korením 4 farieb.
-
2
Obalíme slaninkou ,ja som použila oravskú. A prepichneme špáradlom, aby nám slaninka držala.
-
3
Na panvicu si dáme troška oleja ktorý dobre rozpálime, a panenku s oboch strán opečieme. Asi 4minúty.
-
4
Vyberieme na plech ktorý sme si vymastili trochou oleja. Dáme do rúry zapiecť asi na 20 minút. Z panenky mi vyšlo 8 kúskov, ostatné mám karé.
-
5
Hríbová omáčka: Hríby umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Ja som mala zamrazené, tak som ich len rozmrazila a pridala do hrnca s roztopeným maslom.
-
6
Trošku osolíme aby pustili šťavu. Podlejeme vývarom, ja som mala kurací, ale môžete použiť aj hubový bujon.
-
7
Povaríme asi 20 minút, aby huby zmäkli a zahustíme Solamylom, ktorý sme si rozmiešali v troške vody.
-
8
Ako príloha sa k tomu hodia americké zemiaky. Zemiaky umyjeme so šupkou. Pokrájame na mesiačiky, dáme na plech, posypeme amer.korením, soľou, rascou. Dáme piecť. Pred dopečením dáme na vrch kocky masla.
Ďakujem ti milá Haji,za tvoj milý komentík.Aj tebe ešte peknú nedeľu prajeme.
Milá Siisa.Budem veľmi rada ak vyskúšaš a aj pridáš fotečku.Je to naozaj veľmi chutné,rodinka si určite pochutí.Peknú nedeľu prajem.
Ďakujem za komentík a nahliadnutie receptu.
No teda.Som z toho vygulená jak teľa na nové vráta.Ako sa hovorí.Peknú fotečku si dala,len tie vaše panenky pekne držia slaninku.Moje boli trošku neposlušné.Ale na chuti to nič nezmenilo.Pekný zvyšok nedele.
Môj postreh, trochu som si "preštudovala" ako to mohli robiť, a poviem ti, vyšlo mi z toho, že je to obalovaná panenka s tou slaninkou v celku, určite bola potretá so solamilovým krémikom, to pôsobí ako cement na stene, určite bola krájaná až po upečení , poliate šťavičkou z výpeku a tak isto ako je to v tvojom recepte s hríbovou omáčkou a s opečenými štuchanými zemiakmi.
Ďakujem pekne,nabudúce budem vedieť.
Ďakujem za komentík a nahliadnutie rp.
Montík,ďakujem ti veľmi pekne.
Opožděně všechno nejlepší přeji k tvému svátku, ať ti všechno jde lehce - jako po drátku! Na dálku objímám a mávám!
Milá Haji.To je taká rýchlosť akurát.Ani rýchlo,ani pomaly.Ďakujem ti za krásne prianie.Si milá.