Grécke tzatziki

lucka27 - fotkalucka27, 19. januára 2013

Výborný aj ako šalátik alebo ako príloha k jedlu či už k mäsu alebo inému. Je ton veľmi jednoduché. Rada to robievam ! :) Zobraziť celý popisVýborný aj ako šalátik alebo ako príloha k jedlu či už k mäsu alebo inému. Je ton veľmi jednoduché. Rada to robievam ! :)

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3 ks (menšie)
4 - 5 strúčiky
1 lyžica
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Uhorky ošúpeme a na hrubom strúhadle nastrúhame a necháme ich poriadne stiecť. ( prípadne z nich môžete aj šťavu vytlačiť, pretože si uhorky ešte šťavu pustia) :)

  2. 2

    Potom kôpor nakrájame na jemnúčko

  3. 3

    Kôporr dáme do misky spolu s uhorkami.

  4. 4

    Cesnak pretlačíme do misky a pridáme smotanu, olej, soľ.

  5. 5

    Všetko dôkladne premiešame a dáme na jednu hodinku odstáť do chladničky. Potom veselo podávame ! ;)

Diskusia k receptu

radulescu
Tzatziki sa nerobia zo smotany! Patrí tam biely jogurt, najlepšie grécky alebo poriadne hustý. Rovnako sa používa olivový olej - extra virgin a kvalitný vinný ocot....je lepšie vyššie uvedený recept premenovať.. :D
lucka27
Každy si to robi ako nemu chutí :) ...Nam to chuti takto, a preto som ho sem pridala ....Sto ludi sto chuti.
fany05
Ja som jedla tzatziky s tvarohom a bolo to tiež vyborne.....ale mne churi so smotanou (30%)....mnaaam
pelinka
Zila som v Grecku 7 rokov a poznam recepty priamo od grekyn a dzadziki sa naozaj robia z bieleho husteho jogurtu (da sa kupit v Lidli) a najlepsie je cesnak rozmixovat priamo v oleji- takto to robia pravi greci :) Mnam
2x dr a farbuska
pelinka
pardon..nie grekyn ale grekin (proste od greckych zien)
hannes
Podobný recept som si kedysi dávno priniesol z Bulharska. Nazýva sa to tarator. Ide do toho všetko, čo je spomenuté v recepte okrem smotany. Namiesto nej by malo byť bulharské "kislo mleko", no dobrý je aj kvalitný a hustý smotanový jogurt, keďže to kislo mleko u nás nedostať. No a ešte sa k tomu pridáva štipka mletého korenia a hrsť hrubo sekaných orechov. Cesnak tiež rozmiešavam v lyžici oleja.
chemik
@lucka27 (19.1.2013 20:25)

Pohlreich tvrdí, že na talíři má být to, co je napsáno v jídelním lístku a také, že největším nepřítelem profesionálního kuchaře je jeho nezřízená kreativita
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia