Foto: mirkajan
Keď sa rozhodnete urobiť na obed quesadillu a v Kauflande nemajú bezlepkové tortilly...Recept som našla na internete, "vylepšila" som ho o pohánkovú múku. S Zobraziť celý popisKeď sa rozhodnete urobiť na obed quesadillu a v Kauflande nemajú bezlepkové tortilly...Recept som našla na internete, "vylepšila" som ho o pohánkovú múku. S cestom sa kupodivu veľmi dobre pracuje, netvrdím, že sa nedrobí, ale omnoho menej ako iné bezlepkové cestá. Z tohto množstva cesta mi vyšlo 7 tortíl, tie čo sa nezjedli, som zabalila do potravinovej fólie a odložila do mrazáku - túto radu som počula v jednej relácii od Jamieho Olivera, tak uvidíme, či to bude fungovať.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mise zmiešame oba druhy múky so soľou.
- 2
V hrnci necháme zovrieť vodu a rozpustíme v nej maslo. Vodu s maslom nalejeme k múke a premiešame dobre vidličkou. Necháme vychladnúť na takú teplotu, aby sa s cestou dalo pracovať rukami.
- 3
Vychladnuté cesto dôkladne spracujeme na doske - nesmie sa lepiť, podľa potreby možno pridať múku, výsledné cesto má mať konzistenciu plastelíny.
- 4
Cesto rozdelíme na kusy vo veľkosti golfovej loptičky, ktoré jednotlivo rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1 mm a opečieme na suchej panvici z oboch strán. Po opečení som ich dávala na seba na tanier a keď som dopiekla poslednú, prikryla som ich potravinovou fóliou dovtedy, kým som ich nešla plniť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu