Bezlepkové tortilly

mirkajan - fotkamirkajan, 29. augusta 2016
Bezlepkové tortilly
Foto: mirkajan

Keď sa rozhodnete urobiť na obed quesadillu a v Kauflande nemajú bezlepkové tortilly...Recept som našla na internete, "vylepšila" som ho o pohánkovú múku. S cestom sa kupodivu veľmi dobre pracuje, netvrdím, že sa nedrobí, ale omnoho menej ako iné bezlepkové cestá. Z tohto množstva cesta mi vyšlo 7 tortíl, tie čo sa nezjedli, som zabalila do potravinovej fólie a odložila do mrazáku - túto radu som počula v jednej relácii od Jamieho Olivera, tak uvidíme, či to bude fungovať.

7
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
40 g
200 ml
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame oba druhy múky so soľou.

  2. 2

    V hrnci necháme zovrieť vodu a rozpustíme v nej maslo. Vodu s maslom nalejeme k múke a premiešame dobre vidličkou. Necháme vychladnúť na takú teplotu, aby sa s cestou dalo pracovať rukami.

  3. 3

    Vychladnuté cesto dôkladne spracujeme na doske - nesmie sa lepiť, podľa potreby možno pridať múku, výsledné cesto má mať konzistenciu plastelíny.

  4. 4

    Cesto rozdelíme na kusy vo veľkosti golfovej loptičky, ktoré jednotlivo rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1 mm a opečieme na suchej panvici z oboch strán. Po opečení som ich dávala na seba na tanier a keď som dopiekla poslednú, prikryla som ich potravinovou fóliou dovtedy, kým som ich nešla plniť.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Vdaka za tortilky.Prave v sobotu sme robili fajity s kuracim masom a pre bezlepkacov sme to balili do kukuricnych placiciek.Toto z muky urcite chuti viac.

Pridaj komentár k receptu: