Foto: alexandra20
Receptov na šošovicový prívarok je tu veľa, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravím si suroviny - šošovicu si premyjem, cesnak ošúpem.
-
2
Do väčšieho hrnca si dám variť šošovicu. Pridám bobkový list, dva strúčiky cesnaku v celku, jeden pretlačený strúčik cesnaku a soľ. Šošovicu varím do mäkka.
-
3
Pripravím si zásmažku - do menšieho hrnca dám roztopiť 4 PL masla, pridám 4 PL múky. Do hotovej zásmažky si postupne vmiešavam smotanu na varenie.
-
4
Keď je šošovica mäkká postupne primiešam zásmažku zo smotanou a pridám zvyšné dva strúčiky cesnaku. Po zovretí pridám trošku smotany na šľahanie na zjemnenie chuti. Nechám prejsť varom a prípadne dochutím ešte soľou, ak je to potrebné. Ja nemám rada ocot takže ho priamo do prívarku nedávam.
-
5
Podávam s volským okom alebo so špekáčikom a s chlebíkom. Prajem dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu