Ovsená kaša

barbara13 - fotkabarbara13, 1. júna 2010

Ľahko stráviteľná lahodná a navyše veľmi zdravá.Takto by som charakterizovala ovsenú kašu ktorú si robievam veľmi často.

2-3
porcie
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 Poháre
2-3 Lyžice
1-2
3 Lyžice
3 dc




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme mlieko.

  2. 2

    Ďalej do hrnca s mliekom pridame cukor.

  3. 3

    Do sladkého mlieka pridáme škoricu.

  4. 4

    Pokračujeme pridaním kakaa.

  5. 5

    Takto pripravenú zmes dáme na sporák a varíme.

  6. 6

    Keď máme zmes skoro vriacu pridáme ovsené vločky.

  7. 7

    Dobre premiešame.

  8. 8

    Kašu povaríme cca 3 minúty za stáleho miešania.

  9. 9

    Po dovarení servírujeme.DOBRÚ CHUŤ.

Diskusia k receptu

glosterka
barbara13, netreba ovsené vločky vopred namočiť do vody, aby nabobtnali? Zdá sa mi to málo 3 minúty na uvarenie kaše...!
barbara13
Vločky nabobpnajú počas varenia a 3 minúty je akurát keby že sa varia dlhšienebola by to kaša ale len riedka zahustena tekutina v ktorej nie sú ani vločky citit!!!!
chlebicek
Mňááám... :D Prvý recept na ovsenú kašu, ktorý mi vážne chutí.
hatani
prave som si vyskusal, rychly recept, suroviny som daval od oka, vobec neviem, ci to ma vyzerat a chutit takto... ale to podstatne je, ze to chuti skvele! :)
ajsa20
no ja som to prave spravila a chutilo mi to, ale asi som mala nejake zvlastne vlocky, lebo sa vobec nerozvarali a strasne pili to mlieko.....dala som tam este 2 deci mlieka lebo mi to priharalo a aj tak to bolo strasne huste
hektor
Ja poznám lepší recept. Dáte si veľký pohár mlieka, pohár vločiek, kúsok masla, med a všetko dokopy to dáte variť. Stále to miešajte aby sa to zospodu neprichytilo a varte to až dovtedy, dokým sa neodparí mlieko. Ale aby to zase nebolo moc husté. To kakao tam je zbytočné pretože zabije chuť tých vločiek. A keď už chcete tak radšej Granko a potom uberte med. A úplne najlepšie je, keď si tam pokrájate 1 banán a hodíte ho tam na dve minútky aby sa varil.
eldina
oprav si dobu prípravy alebo len ja som rýchlejšia a nepripravujem ovs.kašu 30 min?..:)(nerypkám, aj mne sa stáva, že do receptu dám kravinu)... inak fajn recept, práve idem skúsiť../a dodám aj banán (bez kakaa), práve mám doma-ako poradil @hektor /




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia