Foto: tatranka
V týchto dňoch mi píšu priateľky ako im dozrieva úroda v záhradách radia sa čo s niektorými druhmi zeleniny a medzi nimi aj s Zobraziť celý popisV týchto dňoch mi píšu priateľky ako im dozrieva úroda v záhradách radia sa čo s niektorými druhmi zeleniny a medzi nimi aj s baklažánmi.Spomenula som si na svoju chutnú a rýchlu pomazánku z baklažánu.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme tieto ingrediencie: baklažán,syr tavený,najradšej mám syro-krém,no tento krát som dala Bambíno so šunkou aj tavený syr so šunkou.Trochu to ovplyvní chuť,ale v dobrom...
-
2
Balklažán si nakrájam na centimetrové kolieska.Poukladám ich na papierovú utierku,posolím a nechám vypotiť od horkastej vodičky. Aj na vrch uložím papierovú utierku,ktorá do seba vsakuje tekutinu. Keď je baklažán suchý,potriem každý krúžok olejom,prerežem na poli a na suchej panvici opečiem 4-5 koliesok.Pekne do hneda. Aj so šupkou.
-
3
Do mixera dám syr,3 lyžice kyslej smotany,farebné mleté,čerstvé korenie pre chuť.Zatiaľ nesolím,lebo aj syr a aj nakladané papriky sušené sú prisolené. Baklažanové polovičky ,upečené,to je tých 4-5 koliesok,pokrájam na menšie kusy,tiež dva strúčky cesnaku a 4-5 kusov sušených paradajok.Všetko spolu zmixujem.
-
4
Tu je už hotová pomazánka.Po ochutnaní sa už samé rozhodnete či budete prisálať.No preháňať to netreba! To isté platí aj pre korenie.
-
5
Zvyšný baklažán všetok vysmažím na kolieska a podávam ku pomazánke.Tiež sa uplatnia bylinky na posypanie,hodne dávam pažítky - na vrch pomazánky.
-
6
Pomazánka je veľmi chutná aj na topinkách.Tiež chutí,ak sa baklažán pokape citrónom,alebo limetkou.
-
7
A potom sa už len s chuťou pustiť do zdravej pomazánky!
Ďakujem za komentáriky.