Baklažánová nátierka fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 7. augusta 2013
Baklažánová nátierka (fotorecept)
Foto: tatranka

V týchto dňoch mi píšu priateľky ako im dozrieva úroda v záhradách radia sa čo s niektorými druhmi zeleniny a medzi nimi aj s Zobraziť celý popisV týchto dňoch mi píšu priateľky ako im dozrieva úroda v záhradách radia sa čo s niektorými druhmi zeleniny a medzi nimi aj s baklažánmi.Spomenula som si na svoju chutnú a rýchlu pomazánku z baklažánu.

15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 kocky (Syrokrém, Bambino)
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
4 - 5 ks
2 PL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Potrebujeme tieto ingrediencie: baklažán,syr tavený,najradšej mám syro-krém,no tento krát som dala Bambíno so šunkou aj tavený syr so šunkou.Trochu to ovplyvní chuť,ale v dobrom...

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Balklažán si nakrájam na centimetrové kolieska.Poukladám ich na papierovú utierku,posolím a nechám vypotiť od horkastej vodičky. Aj na vrch uložím papierovú utierku,ktorá do seba vsakuje tekutinu. Keď je baklažán suchý,potriem každý krúžok olejom,prerežem na poli a na suchej panvici opečiem 4-5 koliesok.Pekne do hneda. Aj so šupkou.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do mixera dám syr,3 lyžice kyslej smotany,farebné mleté,čerstvé korenie pre chuť.Zatiaľ nesolím,lebo aj syr a aj nakladané papriky sušené sú prisolené. Baklažanové polovičky ,upečené,to je tých 4-5 koliesok,pokrájam na menšie kusy,tiež dva strúčky cesnaku a 4-5 kusov sušených paradajok.Všetko spolu zmixujem.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu je už hotová pomazánka.Po ochutnaní sa už samé rozhodnete či budete prisálať.No preháňať to netreba! To isté platí aj pre korenie.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvyšný baklažán všetok vysmažím na kolieska a podávam ku pomazánke.Tiež sa uplatnia bylinky na posypanie,hodne dávam pažítky - na vrch pomazánky.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomazánka je veľmi chutná aj na topinkách.Tiež chutí,ak sa baklažán pokape citrónom,alebo limetkou.

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A potom sa už len s chuťou pustiť do zdravej pomazánky!

    Baklažánová nátierka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

medovnicek
rada pripravujem nátierky všetkého druhu, hlavne cez víkendy, preto si odkladám aj tento tvoj recept, baklažán mám rada, určite je veľmi chutná
tatranka
@medovnicek , v priebehu troch dní som ju robila teraz dva krát.Je to rýchlo a je naozaj chutná.
Ďakujem za komentáriky.
nika72
čo dodať všetko je napísané už vyššie tak ja len že díky a ukladám do KK a už len vyskúšať ;)
sisok
velmi pekne fotky...no teda aj recept, ved samozrejme :)
remcula
Marti to je paráda!! Miluji lilek a vše, co se z něj dá udělat :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia