Foto: rebulienka07
50 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 ml |
|
cca 300 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1/2 bal |
|
štipka |
|
1/2 čl |
|
Krém: | |
500 ml |
|
1 ks (alebo vanilkový puding) |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
1.Vymiesim cesto ručne,niekto robi najprv kvások, ale ja som to vynechala.Droždie som nechala rozpustiť v mlieku a vypracujem hladké,jemné cesto.
-
2
2.Necháme kysnuť cca 30-40 min.( obr.nakysnuté cesto)
-
3
3.Rozvaľkám ho (nie veľmi na tenko) a malou vykrajovačkou povykrajujem malé buchtičky.
-
4
4.Buchtičky ukladám pri seba na pomastený plech a každú dobre ponatieram olejom zo všetkých strán mašlovačkou, aby sa nezlepili k sebe
-
5
5.Ja som piekla na 220° asi 25 min. (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).Urobime puding. Teplé buchtičky prelejem na tanieri horúcim pudingom.
Diskusia k receptu