Linecké pečivo (špaldové)

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 17. decembra 2014

Sme sa toho najedli od detstva... :-) Doma sme robievali z obyčajnej múky a len kolieska, takže som sa rozhodol, že tentoraz ich urobím Zobraziť celý popisSme sa toho najedli od detstva... :-) Doma sme robievali z obyčajnej múky a len kolieska, takže som sa rozhodol, že tentoraz ich urobím inak. Vyhrabal som nejaké formičky, vymenil múku...

30 minút
príprava
7 minút
na 150 °C

Suroviny

300 g
200 g (alebo tuk - Hera)
100 g
1 ks
1 balíček




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto...

    Linecké pečivo (špaldové) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary...

    Linecké pečivo (špaldové) - obrázok 2
  3. 3

    Pri vykrajovaní z cesta musíme myslieť na to, že jedna časť bude spodkom a druhá vrchom, takže vykrajujeme do páru. Do vrchnej časti urobíme otvor cez ktorý bude na nás kukať džem (kto nechce nemusí robiť otvor a nechá obe časti rovnaké). Na výrobu otvorov alebo dierok do koláčov, či na výrobu granúl pre nášho psíka (vtedy treba použiť väčšiu) som si vymyslel takúto pomôcku z injekčnej striekačky... :-)

    Linecké pečivo (špaldové) - obrázok 3
  4. 4

    Vykrojené cesto poukladáme na plech a pečieme 7. minút pri 150°C, necháme vychladnúť...

    Linecké pečivo (špaldové) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté pečivo spojíme džemom a obalíme v práškovom cukre. Dobrú chuť... :-)

    Linecké pečivo (špaldové) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dvorka
Tiež som toho roku piekla linecké aj orechové pečivo len zo špaldovej múky a zdá sa mi chutnejšie ako z bielej pšeničnej.
mrcookiecook
@aleana tá striekačka je pomôcka na výrobu tých otvorov alebo dierok do cesta... Jednoducho sa "dierkuje" do cesta, a keď sa striekačka naplní cestom, tak ho ľahko vytlačíme von... To je taký môj zlepšováčik... :-)
evanaaa
Pekné a správne pre linecké cesto - 3:2:1, preto sa aj musí podariť. A nedával si cesto odstáť do chladu, hneď si ho použil?
mrcookiecook
@evanaaa , asi som to zabudol napísať do postupu, ale áno dal som cesto predtým do chladničky asi na polhodinu. Ale už som robieval aj tak, že som ho použil hneď a dopadlo to dobre... :-)
aleana
@mrcookiecook nejako si to neviem nazorne predstavit... cim robis tie dierky? Piestom? Alebo tou castou kam ide tekutina?
kocka111
Veľmi chutné pečivo. Sú lepšie, ako z bielej múky. Parada👍☺️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia