Muffiny plnené pudingom

monnikka - fotkamonnikka, 28. októbra 2012
Muffiny plnené pudingom
Foto: monnikka

Muffinky sú u nás vďačnou maškrtou, robievam ich na mnoho spôsobov, ale najviac sa mi osvedčili tieto. Základný recept na cesto mám od vareškárky Lakiri - muffiny najlepšie na svete, výstižný názov, lebo odkedy som ich objavila sú pre nás najlepšie, ale vždy ich niečím plním, najčastejšie pudingom, tie sú u nás na 1. mieste, alebo plním zavarenými jahodami či broskyňami.

Suroviny

1 ks
cca 3/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ks
1 PL
1/2 sáčku
100 g nasekaná
PLNKA:
350 ml
1 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme puding na plnenie, kým nám chladne pripravíme si cesto.

  2. 2

    Do 300 ml hrnčeka vysypeme puding, po vrch hrnčeka dosypeme múku, túto sypkú zmes dáme do misy, pridáme kypr. prášok, cukor, kakao, polovicu nasekanej čokolády, sypkú zmes premiešame, pridáme mlieko, vajce a olej, vymiešame.

  3. 3

    Do košíčkov pripravených v plechu na muffiny dáme časť cesta, potom uvarený puding cca kopcovitú čajovú lyžičku a zalejeme zase cestom, aby tak do 2/3 bol košíček naplnený, na vrch nasypeme nasekanú zvyšnú čokoládu a dáme piecť na 180 stupňov približne 20 minút. Z tejto dávky mi vyjde 15 - 16 košíčkov /podľa veľkosti košíčkov/, keďže plech na muffiny mám na 12 kusov, tak tie zvyšné dávam do zdvojených papierových košíčkov a pokladiem ich na vrch plechu do medzier, tieto tak nenarastú, lebo košíčky povolia, ale na chuti to nič nemení. Čo sa týka uvareného pudingu, všetok sa neminie, nedávajte veľa do košíčka, lebo potom vrchom muffiny vyteká a nevyzerá to pekne, mne sa to prvýkrát stalo, keď som neodhadla koľko ho mám dať.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
presne pudingove muffiny som robila pred rokom .... no nebolo to podla mojich predstav :D cely puding vytiekol a pripiekol sa na formu....no vysledok bol taky ze forma skoncila v kosi aj s muffnmi :D
Chcela by som sa opýtať ak niekto z vás piekol tieto mafiny tak či aj
vy máte také riedke cesto (asi ako piškótové). Ja som ho také mala
neovplyvnilo to chuť ani vzhľad ale nabudúce by som ich chcela
niečím naplniť napr. pudingom, džemom, ovocím. Pretože prvý krát som piekla len to cesto. Bojím sa však že
mi to spadne úplne na dne a nebude to dobré. Neviete mi stým
niekto poradiť? Za všetky rady vopred Ďakujem.
@lubka 272: máš pravdu - cesto je riedke, ale ja ich vždy plním pudingom, ten spadne mierne dolu, tak ako je na fotke, ale nie je to na škodu, nám to tak chutí, vyskúšaj, len nedaj veľa pudingu, ale tak ako píšem v postupe, dúfam, že budeš spokojná,naplnené sú lepšie

Pridaj komentár k receptu: