
Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Cuketovo syrové fašírky
Môj experiment cuketa ako fašírka v muffinovej forme. Skvelý obedík.

Zapečený chlieb
Pred hodinkou som dostala od známeho mail s videom postupu na tento recept. Tam je názov...

Tvarohové slíže
Jedno z jedál, ktoré sa tiež dá pripraviť a jesť ´obojako´, čiže nasladko aj naslano...

Vegeta podľa starej mamy
toto je jeden z receptov ktorý robím podľa receptu mojej babičky, ktorá to robievala roky a...

Nátierka z cukety
Toto jedlo robievam ako teplú večeru a čo zostane máme na druhý deň ako studené raňajky.....

Zeleninové rezance na čínsky spôsob
Recept som si raz "vyskladala" zo zeleniny čo som doma našla a vzniklo jednoduché jedlo, ktoré...

Karfiolovo-zemiakové fašírky
Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené...

Ruské pirohy
Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme...

Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...

Tilapia nílska pod horčičnou čapicou
Moc ráda zkouším různé rybí recepty. Nemám k nim ale ráda omáčky. Tilapii mají...

Cukinová skladačka
Iste viete, aké to je, keď pred vás na nete vyskočí lákavý recept a vy...

Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...

Jabĺkový krémeš - bezlepkový
Tento recept mi poradila kolegynka v práci . Je rýchli a veľmi dobrí.

Zapekané penne
Chutná rýchlovka čo nezaťaží peňaženku, ľahko sa pamätá a zasýti. Dobrú chuť!

Jednoduchá morčacia roláda
Keďže mám obdobie, kedy mi lekár povolil len morčacinu a rybacinu, dávam do placu rýchlu,...

Sirup z bazy čiernej
je to veľmi zdravé a tento rok ho už pripravujem druhý krát a recept mám od starenky ....

Obyčajný hroznový koláč s vločkami a škoricou - hrnčekový
Nedávno som dostala od veľmi dobrej kamarátky plný košík hrozna, napriek tomu, že ho statočne...

Jahňacie rebierko pečené v celku
Mäso umyjeme, osušíme a celý kus opražíme zo všetkých strán na oleji. Potom ho osolíme...

Zemiakové dukátiky
Vyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som...

Bábovka so šľahačkou
Už som skúšala veľa receptov na bábovky, od olejovej až po tvarohovú, ale tento sa mi veru...

Likérové špice
Likérové špice milujem a preto som sa rozhodla, že ich vyskúšam v domácom prostredí. Vypýtala...

Škvarkové rožteky
Tieto rožteky už robím veľmi dlho. Sú veľmi chutné, hodia sa práve k silvestrovským pochúťkam...

Vaječný koňak s vanilkovým pudingom
Vaječný koňak som robievala s lekárenským čistým liehom, ktorý som nariedila tak, aby bol koňak...

Zmrznuté koláčiky
To je ďalší fajnový receptík zo starej kuchárskej knihy. Minulý týždeň orechové tanieriky rodinke veľmi chutili,...

Slivkou plnená panenka na šípkovej omáčke
Deň vopred zalejeme sušené slivky tokajským vínkom (môžeme aj iným, ale tokajské dá mäsu tú správnu...

Jemný ríbezľový koláč II.
Aj keď sa nám tohto roku neurodilo veľa červených ríbezlí, toľko, aby som mohla upiecť...

Rýchly špaldový chlieb - bez kysnutia
Doteraz som mala obavy z pečenia chleba, stále som vyskúšanie odiaľovala, ale tento recept ma presvedčil na...

Krúpkové placky s červenou šošovicou
Ak patríte medzi milovníkov jacmenných krúpkov, urcite vyskúsajte tieto placky. Sú velmi chutné a úzasne...

Barónkine rezy
Aj vy máte veľa opadaných jabĺčok a zaváranín plnú špajzu? Čo s nimi? Zlikvidujte ich chutne a...