Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Baby zemiaková polievka fotorecept

sdb - fotkasdb, 5. januára 2018
Baby zemiaková polievka (fotorecept)
Foto: sdb

Pre mnoho mamičiek je prikrmovanie trochu za trest. Neustále vymýšľanie, čo navariť sebe a potom prckovi, ako to rozdeliť a spraviť akurát a tak, Zobraziť celý popisPre mnoho mamičiek je prikrmovanie trochu za trest. Neustále vymýšľanie, čo navariť sebe a potom prckovi, ako to rozdeliť a spraviť akurát a tak, aby neostalo a nepokazilo sa... my skrátka varíme pre celú rodinu to isté a spokojné sú všetky brušká.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 ks
1 strúčik
1 ČL
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Základ pre detskú polievku je úplne jednoduchý. Uvaríme zemiaky vo vode (na toto množstvo asi 500 - 700 ml) a rozmixujeme. My sme sa s tým nepárali a dcérka ju dostala už s cibuľou a cesnakom (mesiac od prvého príkrmu, bez tráviacich komplikácií). V jednoduchosti je krása a už táto polievočka má super chuť. Odporúčame pred rozmixovaním pár kúskov na ozdobenie a pre drobčeka na spoznávanie a prevaľovanie v puse vybrať.

    Baby zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    U nás sa rovnako často používajú bylinky a kurkuma patrí k jedlám tiež. Začali sme úplne minimálnym množstvom, je možné oboje úplne vynechať a pridať až do hotového jedla po odobraní porcie pre drobca pri dochucovaní podľa požiadaviek dospelákov. Ja bylinky aj kurkumu pridávam aj pre dcérku pred mixovaním. Soľ a korenie nepoužívame, neodporúčam do cca 2r. kvôli vývoju ľadvín, ktorý sa ich zbytočným zaťažovaním spomaľuje.

    Baby zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pestrosti sa medze nekladú, nebojte sa experimentovať, pridať iné bylinky, viac cibule či cesnaku, inú zeleninu (minimum pre miernu zmenu chuti - hokkaido, mrkva, repa, či petržlen krásne podporia zemiakovú chuť) a doprajte deťom nové zážitky a sebe zdravé polievočky. Alternatívne sa dá použiť ako zemiaková kaša k prvej strukovine, či mäsu.

Diskusia k receptu