Foto: lenkanagy
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
20 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Žítok vymiešame spolu s cukrom. Pridáme uvarenú ryžu, múku a bielko, ktoré sme najpr vyšlahali na sneh. Formu na pečenie - misku na jednu porciu - vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Nalejeme do nej vymiešanú zmes a poukladáme do zmesi černice. Pečieme vo vyhrietej rúre pri 200stupňoch C. 10 minút. Potom znížime teplotu na 150stupňov a dopekáme asi 10minút. Kdo má rád veľmi sladký nákyp, ten si môže hotové jedlo poliať sirupom, alebo posypať práškovým cukrom. Škoda, že som ešte nevidela práškový trstinový, alebo hnedý cukor...:-(
pomlieť? no jo, ale na čom? mlynček na kávu nemám...
Teraz som sa pozerala na trstinový cukor a myslím,že vôbec ho nepotrebuješ mlieť,je jemnučký a práveže oceníš to jemné chrumkanie,keď nákyp pocukruješ.Hnedý cukor nekupujem,je to pre mňa taký istý podvod na zákazníkoch ako tmavý chlieb (a je len prifarbovaný).Hnedý cukor je repný cukor.
múku som tam pridala iba k voli tomu, aby toho bolo trošku viac... :-))) no a černice si treba zasadiť pri dome a tesne pred varením si natrhať :-) alebo ísť na prechádzku do lesa...tam rastú tiež.