Foto: zuzkabluzka
Nutella, čokoláda a mascarpone sú zárukou, že táto tortička nezostáva deťom na tanieroch, naopak, vždy si prídu ešte po dupľu ;) Naposledy som ju robila Zobraziť celý popisNutella, čokoláda a mascarpone sú zárukou, že táto tortička nezostáva deťom na tanieroch, naopak, vždy si prídu ešte po dupľu ;) Naposledy som ju robila na narodeniny mojej dcéry, ktorá túžila mať na torte šmolkov a hoci ja nie som moc na poťahové torty, treba sa občas prispôsobiť. Torta mala veľký úspech...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tento recept je na mensiu (hornu) tortu, spodnu som robila orieskovu, vzdy sa snazim poschodove torty robit tak, aby sa dali zlozit a samostatne krajat, nemam rada "polmetrove" kusy na tanieri. Pod vrchnu tortu si vystrihnem z kartonu trosicku mensi podnos ako samotna torta, aby netrcal a obalim do alobalu(potr. folie). Takto dam aj hostom moznost vybrat tu tortu, co maju radsej ;)
- 2
V hrnci si na miernom ohni rozpustim cokoladu s trochou vody, pridam maslo, odstavim a necham vychladnut.
- 3
Do vychladnutej cokolady pridam zltka, cukor a dobre vymiesam rucnym mixerom.
- 4
Z bielkov a stipky soli vyslaham sneh a jemne rucne primiesam k cokoladovej zmesi.
- 5
Na zaver pridam muku s PDP a upeciem na 180° asi 30 -35 minut. Na krem len jednoducho zmiesam mascarpone s nutellou. Korpus rozrezem na 2 casti(ak sa podari aj na 3, bude este lepsia). Mozem potriet dzemom, natriem krem.(trochu kremu necham na potretie celej torty)
- 6
Na tuto smolkovu tortu som si vyrobila domcek(hribik), upiekla som v miske piskot na hlavicku hribiku, vyrezala spodnu cast a obalila do potahovky, vyrobila som rebrik, kvety, motylikov, hribiky, kosik...
- 7
No a samozrejme som vymodelovala smolkov, ja najradsej pouzivam cukrove cesto, velmi dobre drzi, je lacne a hlavne bez eciek, recept jsom opisala tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/adventny-kalendar-z-keksov-fotorecept/34002-recept.html
- 8
Tu je konecne vysledok, Natalka bola nadsena ;)
- 2
@monnikka velka vdaka
tá torta je pre moje oko fakt umelecké dielo...
a určite potešila dušu dcéry...to ti-dúfam-každý verí...
čo všetko dokážu matky...
ved život s dieťaťom je taký krátky!!!!
:-))
a teraz....preco je tu torta druhykrat.....dnes som si vsimla, ze som mala chybu v gramazi, po uprave receptu som stacila ulozit a publikovat, hned som vsak videla, ze recept znova cakal na zverejnenie. A kedze som sa obavala podobnych reakcii ako @sovka 62, pisala som okamzite adminovi, aby moju chybu napravili(mam aj meno osoby, co mi odpisala, nie je to podstatne). Bohuzial sa to nestalo a recept bol aj dnes zverejneny. Mrzi ma to, ale prave pre taketo osoby stale zvazujem, naco vobec tu na Vareche zostat. Zda sa mi, akoby viaceri len hladali zamienku, aby si mohli "rypnut", niekoho zhodit, ci ponizit. Myslim, ze o tomto by to nemalo byt, iste urcite to nie je torta od sefkuchara(sefpekara), ale urcite ani nepatri medzi najhorsie...zelam pekny vecer
ad 1 : dám si poldeci
ad 2 : robím dalej čo ma teší...
:-)))
torticka je mila, urcite bola aj chutna a podstastne je, ze spravila radost :) o to predsa islo
co sa tyka mascarpone, ak ide o problem s kravskym mliekom, mohla by si skusit ricottu z ovcieho mlieka, ak si chces byt ista, bud daj len samotnu nutellu, alebo nejaky iny cokoladovy krem bez masla...
drzim palce, nech sa dari ;)