Medový krémeš

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 15. februára 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Medový krémešFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 min
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
150 g
80 g
4 PL
8 PL
20 ml
650 g
Plnka 1:
1 l
120 g
3 PL
1 PL
3 ks
 štipka
Plnka 2:
1 l
2 bal
150 g

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr pripravíme cesto tak, že za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, mierne rozpustené maslo a postupne pridávame mlieko a sódu bikarbónu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a potom zmes prelejeme do múky a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na ktorom budeme piecť, a obrežeme ho príborovým nožíkom, aby sme dosiahli potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou valčeka a pečieme na opačnej strane plechu, na ktorý sme dali papier na pečenie. Obe cestá upečieme pri teplote 175 °C 6–8 minút, upečené cesto má byť svetlohnedé.

  2. 2

    Plnka 1: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Do 2/3 mlieka pridáme a zamiešame 3 žĺtky a za stáleho miešania zohrejeme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka so žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový a kryštálový cukor. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Hotový krém natrieme na upečený medový plát a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plnka 2: Vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme stužovač šľahačky, vanilkový cukor a natrieme na vychladnutý pudingový krém. Priložíme druhým medovým plátom, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 11 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist