Medový krémeš
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 15. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
150 g |
|
80 g |
|
4 PL |
|
8 PL |
|
20 ml |
|
650 g |
|
Plnka 1: | |
1 l |
|
120 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
štipka |
|
Plnka 2: | |
1 l |
|
2 bal |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Najskôr pripravíme cesto tak, že za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, mierne rozpustené maslo a postupne pridávame mlieko a sódu bikarbónu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a potom zmes prelejeme do múky a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na ktorom budeme piecť, a obrežeme ho príborovým nožíkom, aby sme dosiahli potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou valčeka a pečieme na opačnej strane plechu, na ktorý sme dali papier na pečenie. Obe cestá upečieme pri teplote 175 °C 6–8 minút, upečené cesto má byť svetlohnedé.
- 2
<b>Plnka 1:</b> Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Do 2/3 mlieka pridáme a zamiešame 3 žĺtky a za stáleho miešania zohrejeme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka so žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový a kryštálový cukor. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Hotový krém natrieme na upečený medový plát a necháme vychladnúť.
- 3
<b>Plnka 2:</b> Vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme stužovač šľahačky, vanilkový cukor a natrieme na vychladnutý pudingový krém. Priložíme druhým medovým plátom, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu