Šťavnaté rezne

beani - fotkabeani, 10. januára 2013
Šťavnaté rezne
Foto: beani

Tieto rezne pripravujem pomerne často, u nás doma sú obľúbené. Je to jednoduchý a chutný receptík.

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
3 ks
1 ks
1 ks
500-700 ml




Postup

  1. 1

    Karé bez kosti si narežeme a naklepeme na rezníky. Zľahka osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na horúcom oleji opečieme z každej strany. Vyberieme a odložíme na chvíľočku na tanier. Vo výpeku po rezňoch opečieme cibuľu,červenú papriku nakrájanú na malé kocočky a cesnak (pozor rád rýchlo zhorí). Pridáme sladkú červenú papriku (kto má rád pikantné môže pridať aj trocha štipľavej červenej papriky) premiešame a zalejeme vývarom -masoxom. Ja dávam 1 kocku masoxu na 500-700ml vody.

  2. 2

    Rezne vložíme späť do hrnca a dusíme do mäkka. Jemne ešte pokvapkáme worčestrovou omáčkou. Tesne pred koncom ešte tam šupnem zo dve strúčiky cesnaku. Podávame s ryžou alebo varenými zemiačkami s petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

orchidea
veľmi dobré mäsko, robievam ale bez omáčky worčestrovej...musím skúsiť pridať...:)
mamatata2
Pekný recept, tá paprika červená môže byť užitočná pri tom mäsku.
petrik66
...dobre to vypadá..a isto bude aj dobre chutiť :-)...mäská so šťavou doma milujeme...
medulienka122
robím, ale bez worchestrovej omáčky, mäsko dám na hotové lečo a nechám ho *dôjsť*, aby sa spojili všetky chute, ty si mi ale narobila chúťky:-)))
aja1616
vyskúšala som, jednoduché, vynikajúce, výborný recept :)
beani
ďakujem pekne,teší ma že sa recept páči :)
rulik
mne sa ešte z karé nepodarilo urobiť nič šťavnaté
ivan14
Taky bych spíš použil krkovičku. Karé je suché.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia