Foto: beani
Tieto rezne pripravujem pomerne často, u nás doma sú obľúbené. Je to jednoduchý a chutný receptík.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karé bez kosti si narežeme a naklepeme na rezníky. Zľahka osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na horúcom oleji opečieme z každej strany. Vyberieme a odložíme na chvíľočku na tanier. Vo výpeku po rezňoch opečieme cibuľu,červenú papriku nakrájanú na malé kocočky a cesnak (pozor rád rýchlo zhorí). Pridáme sladkú červenú papriku (kto má rád pikantné môže pridať aj trocha štipľavej červenej papriky) premiešame a zalejeme vývarom -masoxom. Ja dávam 1 kocku masoxu na 500-700ml vody.
- 2
Rezne vložíme späť do hrnca a dusíme do mäkka. Jemne ešte pokvapkáme worčestrovou omáčkou. Tesne pred koncom ešte tam šupnem zo dve strúčiky cesnaku. Podávame s ryžou alebo varenými zemiačkami s petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu