
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...

Špenátové rybie filé
Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé...

Tuniakový sen
Už roky som túžila vyskúšať čerstvého tuniaka. Nikdy som sa k tomu neodhodlala až teraz na...

Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...

Makrely s chrenovou omáčkou
Makrely, ktoré sme vykostili, prekrojili na polovice, posolili, potreli olejom, upečieme na rošte.

Šalát z červených matjesov
Matjesy nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a feferónky nakrájame úplne na jemno, pridáme k matjesom,...

Treska nazeleno
Opäť som raz dostal chuť na rybu, tak som si ju pripravil pekne "nazeleno" so smotanovo...

Lahôdkové fašírky z tresky v zemiakoch
K tejto pochúťke som sa dostal čírou náhodou, sledovaním putovania zvedavých gurmánov a kuchárov aj po...

Losos na zelenine
Vhodne aj pre deti. Mojej dcérke velmi chutí. Ryby má radšej ako mäsko :D

Rybací nákyp so zemiakmi
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme. Filé očistíme od...

Ľahké tuniakové cestoviny
Recept som vymyslela pred pár rokmi ala čo chladnička dala. Chutné cestoviny do 10 minút, ...

Hrniec morských plodov
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý...

Biftek zo žraloka po námornícky
Kusy pripraveného žraloka (bez kože) naklepeme, narežeme na prúžky široké 2-2, 5 cm, posypeme korením,...

Platesy s cukinou z mikrovlnky
V Holandsku nam je zdoraznovane, ze by sme mali dvakrat do tyzdna jest rybu, z...

Pangasius so syrom
V pekáči na oleji osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu a pridáme k nej zmrazeného pangasia.

Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....

Rybací paprikáš
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, ...

Chrenová zapečená treska so syrom
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna...

Lososové špízy s citrónovo-horčicovou glazúrou
Konzumáciu lososa odborníci na výživu i lekári veľmi odporúčajú. Vychutnajte si ho napríklad v podobe týchto...

Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...

Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.

Rýchly tuniakový šalát
Výborný šalát, suroviny sa len zmiešajú a dochutia, môžeme kombinovať fazuľu farebnú, alebo bielu,...

Tabak Simec [grilovaná ryba s ryžou a oblohou]
Recept je tradiciou spajany s arabskou krajinou. Irak. Iracka kuchyna pozostava zo sirokeho vyberu prisad...

Ružový šalát
Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla...

Krémová polievka z lososa a s pečeným karasom
Polievku podľa tohoto mojeho rcp som uvaril ešte v apríli t. r. ; ako to dokazujú...

Pečená treska pod mandľovou perinkou
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...

Marinovaný losos
Limetku dobre umyjeme, z polovičky nastrúhame kôrku do misky, potom limetku rozkrojíme a vymačkame znej...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera