
Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....

Cviklový prívarok a cviklové fašírky
Toto jedlo som jedol, pred mnohými rokmi na fuškách. Tak som ho oprášil a viac...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Hovězí srdce na špeku s domácím knedlíkem
Srdce očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Do kastrolu dáme rozpustit (bez tuku) na kostičky...

Plnené kapustové listy
Jedlo, ktoré milujem. Jedla by som to hoc aj každý deň. Teraz som tvorila...

Hovädzie na víne s brusnicami
Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a...

Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...

Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...

Hovädzí guláš na červenom víne /fotorecept/
Chutný guláš, ktorý nepotrebuje veľa slov, len poriadne hladné bruško...

Držky z pod Inovca
Takto sa robia držky u nás. Dávam návod, ak by niekomu prišli na chuť, ...

Eszterházy hovädzie z tlakového hrnca
Už dávno som ho mala v pláne. Prešla som si niekoľko receptov, kým som sa...

Býčie žľazy na hubách
Odblanené žľazy rozrežeme na polovičky a na niekoľko hodín namočíme do vody. Pred úpravou ich opláchneme...

Mleté mäso v lístkovom ceste
Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou,...

Kapustové holúbky spod Urbanovej veže
Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...

Hovädzie plátky
Na Vianoce som dostal nový tlakový hrniec, tak ho skúšam. Takto môže vyzerať večera...

Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...

Richtárska pochúťka
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky, ktoru...

Hamburger
... manželka dostala chuť na hamburger... ale moja lenivosť vyhrala :) a to teplo vonku ma...

Mäsové guľky so špagetami
Tak tieto guľky robím rada, je to rýchly a vynikajúci obed, večera. Toto jedlo...

Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)
Jednoduchý a výborný guláš. Vyskúšajte :)

Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...

Bravčová alebo hovädzia pečeň na cibuli na môj spôsob
Bravčovú alebo hovädziu pečeň mám veľmi rád.

Plnený hovädzí mešec na šampiňónoch
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa. Plnku tvorí kyslá kapusta, údená domáca klobása, údená domáca slanina a šampiňóny....

Kiymali Pide - Turecko
alebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám... V každom kúte Turecka sa pečie...
Frikadeller - národné jedlo Dánska
Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...

Silný vývar z pečeného hovädzieho s bezlepkovými rezancami
O vývaroch je známe, že vás zahrejú a dodajú potrebné minerály pre vaše zdravie a energiu. Vedeli ste ale, že taký poctivý sa varí aj 7-12 hodín?...

Kastrólová roštenka
Tento recept je ako stvorený na výživu rodiny počas chatárskeho víkendu. Stačí mať k nemu dobrý...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera