prazdny

Ľadový šalát s medom

Šaláty

když mám chuť na sladké

prazdny

Rýchla domáca majonéza

Prílohy

Do nádoby (odporúčam vyššiu a užšiu ) dáme celé vajíčko, pridáme soľ a olej. Ďalej...

prazdny

Hubový šalát s chrenovou omáčkou

Šaláty

Chren jemne nastrúhame a hneď vmiešame do našľahanej šľahačky.

prazdny

Pór v cestíčku

Bezmäsité jedlá

Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...

prazdny

Šalát z vodného melónu s koriandrom a syrom

Šaláty

Melón očistime a nakrájame na väčšie kusy.

prazdny

Pizza

Večera

2PL múky, cukor, droždie a 70ml vody zmiešame do kvásku a necháme vykysnúť chvíľu...

prazdny

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

Cestoviny

Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

prazdny

Knedličky z pohánkového tvarohu s čerešňami

Dezerty

Tvarohové knedličky, ktoré neobsahujú žiadne zložky mlieka a môžete si ich pripraviť pri diéte na bielkoviny...

prazdny

Joulutorttu - tradičný fínsky vianočný koláč so slivkovým lekvárom

Koláče

Joulutorttu je fínsky tradičný vianočný koláč so slivkovým lekvárom. Je to v podstate maslové lístkové cesto,...

prazdny

Bezlepkové šišky s ricottou bez kysnutia

Dezerty

Poďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky....

prazdny

Škoricové kvetinky

Dezerty

Tieto drobné vianočné koláčiky prevoňajú škoricou celý byt.

prazdny

Nátierka Magda

Bravčové mäso

mám ju od kamošky magdy a preto ten názov

prazdny

Marinované olivy so sušenými paradajkami

Bezmäsité jedlá

Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako...

prazdny

Tvarohový miláčik s marhuľovým želé

Dezerty

Pripravte ho do chladničky deň vopred a viete, že kým ste v práci, doprajú si...

prazdny

Rybie filé s hubovou majonézou

Hlavné jedlá

niekoľko receptov pre milovníkov húb aj rýb.

prazdny

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Bravčové mäso

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

prazdny

Pečený losos s pistáciovou krustou

Hlavné jedlá

Doprajte si porciu zdravej rybky a upečte si podľa nášho super jednoduchého receptu fajnového lososa. Bude...

prazdny

Pečená mrkvička s bylinkami a chardonnay

Bezmäsité jedlá

Milujem toto jedlo vyrobené z mladej mrkvičky, rýchle, stvorené na ľahkú večeru.

prazdny

Smotanové praclíky

Dezerty

Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...

prazdny

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Dezerty

Najprv starostlivo umyjeme jahody a nakrájame ich na drobné kúsky. Nakrájané jahody premiešame v mise s jogurtom,...

prazdny

Tvarohové šatôčky

Bezmäsité jedlá

Z múky, vajec a oleja vymiesime vláčne cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm,...

prazdny

Morušová marmeláda za studena so stéviou

Bezmäsité jedlá

Pre tých, čo chcú niečo sladkého so stéviou, alebo iným sladidlom. Dá sa použiť...

prazdny

Malinový džem s čokoládou

Dezerty

Komerčný recept<br /> Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

prazdny

Kou Kou (kju kju)

Bezmäsité jedlá

Název pochází z perského citoslovce pro kokrhání. Jí se totiž běžně ke snídani v podobě nějaké omelety....

prazdny

Lávový koláč s banánom

Koláče

Banán rozpučíme vidličkou, pridáme arašidové maslo, kakao, prášok do pečiva a med podľa chuti....

prazdny

Slivkový koláč s gaštanovým pyré

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

prazdny

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou

Šaláty

Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....

prazdny

Jednoduché barevné těstoviny se špenátem a slaninkou

Cestoviny

Tak největší období vánočních svátků pominulo. Trochu to bylo náročné. No a tak jsme se...

prazdny

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov

Hlavné jedlá

Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

prazdny

Cestovinky s brokolicou

Cestoviny

Ja osobne milujem cestoviny na všetky spôsoby. Ak je niekto na tom tak ako ja, ...

prazdny

Provensálsky šalát s oreganom

Bezmäsité jedlá

Tento šalát je vhodný ako studené predjedlo. Je rýchly, zdravý a jednoduchý.