recept mám doma veľmi dávno z jednej internetovej stránky,v našej rodine patrí medzi top 10
15 minút
príprava
príprava
45-60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
20 dkg |
|
1 bal. |
|
14 dkg posekané na hrubo |
|
14 dkg |
|
14 dkg |
|
1 bal |
|
1/2 lyž |
|
2 lyž |
|
4 lyž |
|
podla potreby |
|
nalámaná |
|
|
Postup
-
1
žltky oddelíme od bielkov,dobre vymiešame s cukrom, olejom,medom,pridáme ostatné prísady,nakoniec tuhý sneh z bielkov.Keď sa nám zdá cesto moc husté, pridáme mlieko.Nalámanú čokoládu, hrozienka dáme podľa chuti.
- 2
Cesto rozdelíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupské chlebíčky.Z tejto dávky nám vyjdú 2.Pečieme až do konca zakryté alobalom asi 45-60 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Hotový upečený chlebíček necháme vychladnúť,vyklopíme, vrch pocukrujeme,alebo polejeme polevou,môže byť citronová s trochou rumu,alebo natrieme pikantným lekvárom a polejeme polevou čokoládovou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Eva, dobry napad s kandiz. ovocim, ostalo mi od Vianoc.