Kapucínsky chlebíček recept starý asi 100 rokov

takina - bez fotkytakina, 18. marca 2012

recept mám doma veľmi dávno z jednej internetovej stránky,v našej rodine patrí medzi top 10

15 minút
príprava
45-60 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
20 dkg
1 bal.
14 dkg posekané na hrubo
14 dkg
14 dkg
1 bal
1/2 lyž
2 lyž
4 lyž
podla potreby
 nalámaná




Postup

  1. 1

    žltky oddelíme od bielkov,dobre vymiešame s cukrom, olejom,medom,pridáme ostatné prísady,nakoniec tuhý sneh z bielkov.Keď sa nám zdá cesto moc husté, pridáme mlieko.Nalámanú čokoládu, hrozienka dáme podľa chuti.

  2. 2

    Cesto rozdelíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupské chlebíčky.Z tejto dávky nám vyjdú 2.Pečieme až do konca zakryté alobalom asi 45-60 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Hotový upečený chlebíček necháme vychladnúť,vyklopíme, vrch pocukrujeme,alebo polejeme polevou,môže byť citronová s trochou rumu,alebo natrieme pikantným lekvárom a polejeme polevou čokoládovou.

Diskusia k receptu

hahaias
To to ja môžem, bez plnky. Ukladám a vyskúšam. Prečo zakryté alobalom až do konca. Pečiem nezakryté a nie sú vysušené?
evanaaa
Podobne som robila biskupský chlebíček, len som doň dala aj kandiz. pomaranč. kôru a iné ovocie, je to dobré aj k rannej káve( kakau).
trencanka
Rozhodnute, dnes peciem.
Eva, dobry napad s kandiz. ovocim, ostalo mi od Vianoc.
modrykamen
Ďakujem za recept. Mamina ešte za svojho života požičala kamarátkam svoje (naše) rodinné, rukou písané recepty a už sa nevrátili. Tak ich takto pracne zbieram. Ostatným môžem doporučiť ku popoludňajšiemu čaju, či káve. Tiež doporučujem kandizované ovocie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia