Vianočný medový stromček s gaštanovou plnkou
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
10 ks |
|
10 PL |
|
10 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
500 g |
|
250 g |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka s medom vyšľaháme do hustej peny. Múku zmiešame s perníkovým korením a so škoricou a opatrne zamiešame do vyšľahaných vajec s medom.
- 2
Cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov, približne 10 až 12 minút. Po upečení pomocou vytvorenej vlastnej šablóny vykrojíme z cesta 4 stromčeky.
- 3
Smotanu vyšľaháme a prilejeme do nej roztopenú a ochladenú bielu čokoládu. Opatrne primiešame gaštanové pyré. Krém môžeme dosladiť podľa chuti. Ozdobnou hladkou špičkou nastriekame na vykrojený stromček kopčeky, priklopíme ho ďalším stromčekom a postup opakujeme. Nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež gaštanový zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu