Vianočný medový stromček s gaštanovou plnkou
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8-10
porcií
porcií
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka s medom vyšľaháme do hustej peny. Múku zmiešame s perníkovým korením a so škoricou a opatrne zamiešame do vyšľahaných vajec s medom.
- 2
Cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov, približne 10 až 12 minút. Po upečení pomocou vytvorenej vlastnej šablóny vykrojíme z cesta 4 stromčeky.
- 3
Smotanu vyšľaháme a prilejeme do nej roztopenú a ochladenú bielu čokoládu. Opatrne primiešame gaštanové pyré. Krém môžeme dosladiť podľa chuti. Ozdobnou hladkou špičkou nastriekame na vykrojený stromček kopčeky, priklopíme ho ďalším stromčekom a postup opakujeme. Nakoniec ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu