
Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...

Citrónový krém zo žervé
Vychladené žervé a smotanu vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na pevný krém. Nakoniec dochutíme...

Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....

Kačka so šunkou
Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

Čokoládové muffinky
Obľúbenou sladkou pochúťkou nielen medzi dospelými, ale najmä medzi deťmi sú muffinky. Malí kuchári, ...

Domáce mlieko z orechov pre alergikov na mlieko
Ak máte doma alergika na mlieko, odporúčam domáce alternatívne mlieka - orechové patrí medzi moje obľúbené....

Medvědí česnečka ze sušených hub se strouháním
Kombinace a chuť sušených hub s česnekem, doplněná česnekem medvědím a strouháním (mrveničkou)

Laskonky plnené kávovým krémom
Obľúbený a vyhľadávaný zákusok na svadbách aj v cukrárňach, ktorý poteší každého....

Rybie filé na tmavom pive
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Čokoládové rezy
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do zhustnutia. Pridáme oprané a osušené hrozienka, múku, ...

Bezlepkové špice s likérom
Dnes vám predstavíme recept na náš obľúbený delikátny zákusok....

Cesnakové rožky z chlebového cesta
Ked som robila chlebik mala som chut na cesnakove rozky... odobrala som z tohoto cesta http://varecha. pravda....

Bagetiská so syrom
že budú so syrom, som na začiatku nevedela, ale ved prečo nie? pôvodne to mali...

Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...

Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...

Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne
Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....

Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...

Jednoduchý cheesecake bez lepku
Nájde sa medzi nami niekto, kto ešte neochutnal cheescake? Asi nie, však? Cheescake sa teší...

Slané palacinky Mamcotti
Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....

Studené vanilkové fondue
Fondue na studeno, kde sa nenamáča ovocie do čokolády ale medové piškóty do vanilkového tvarohu :)

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...

Jablko v karamelovo-orechovom župane
Posekáme si jablko na 4-8 častí. Pripravíme si karamel a pomelieme si orechy. Do vychladnuteho karamelu dáme...

Cigánske krúpy
Nevedela som čo uvariť, no mala som chuť na krúpky ale nemala som údené mäso tak...