Foto: matja
Chystala som sa piecť klasické linecké koláčiky, ale ako som vyberala z police múku a cukor, zavoňala ku mne citrónová kôra a tak vznikli Zobraziť celý popisChystala som sa piecť klasické linecké koláčiky, ale ako som vyberala z police múku a cukor, zavoňala ku mne citrónová kôra a tak vznikli tieto vločky so sviežou chuťou a krásnou vôňou :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z hladkej múky, cukru, zmäknutého masla, vajíčka a citrónovej kôry si vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a cca na pol hodinu odložíme do chladničky.
- 2
Po pol hodine si cesto vyložíme, necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote a vyvaľkáme na mierne pomúčenej doske. Vykrajujeme si vločky a iné tvary, ktoré sa nám páčia :) Povykrajované koláčiky pečieme na 175 - 180 °C asi 10 minút - samozrejme to závisí od typu rúry.
- 3
Upečené a vychladnuté koláčiky si popolievame/ ponatierame citrónovou polevou. Na polevu zmiešame citrónovú šťavu s vodou a postupne primiešavame (metličkou) preosiaty práškový cukor. Možno podobné koláčiky už viacero z vás pripravuje, ale pre mňa sú novinkou, ktorú som si ešte aj sama vymyslela, tak azda niekoho potešia tak ako mňa (aj celú rodinku, ktorej veľmi chutili). :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu