Citrónové vločky

matja - fotkamatja, 17. decembra 2011
Citrónové vločky
Foto: matja

Chystala som sa piecť klasické linecké koláčiky, ale ako som vyberala z police múku a cukor, zavoňala ku mne citrónová kôra a tak vznikli Zobraziť celý popisChystala som sa piecť klasické linecké koláčiky, ale ako som vyberala z police múku a cukor, zavoňala ku mne citrónová kôra a tak vznikli tieto vločky so sviežou chuťou a krásnou vôňou :-)

18
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

210 g
1  čerstvé celé
125 g
70 g
1 PL
Na polevu:
100 g
1 PL teplá
1 PL




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, cukru, zmäknutého masla, vajíčka a citrónovej kôry si vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a cca na pol hodinu odložíme do chladničky.

  2. 2

    Po pol hodine si cesto vyložíme, necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote a vyvaľkáme na mierne pomúčenej doske. Vykrajujeme si vločky a iné tvary, ktoré sa nám páčia :) Povykrajované koláčiky pečieme na 175 - 180 °C asi 10 minút - samozrejme to závisí od typu rúry.

  3. 3

    Upečené a vychladnuté koláčiky si popolievame/ ponatierame citrónovou polevou. Na polevu zmiešame citrónovú šťavu s vodou a postupne primiešavame (metličkou) preosiaty práškový cukor. Možno podobné koláčiky už viacero z vás pripravuje, ale pre mňa sú novinkou, ktorú som si ešte aj sama vymyslela, tak azda niekoho potešia tak ako mňa (aj celú rodinku, ktorej veľmi chutili). :-)

Diskusia k receptu

baboja
Prave som hladala nieco svieze a vonave.A myslim,ze som nieco nasla.Dakujem za napad.Si sikulka,urcite su vyborne.Uz sa na ne tesim.
hubata
Medzi toľkými čokoládovými, presladenými zákuskami by aj na vianočnom stole istotne vynikli tieto svieže citrónové koláčiky. Bola by to príjemná zmena - len už zasa až o rok - už mám suché koláčiky napečené. Vďaka.
waocipa
zajtra mam dovolenku tak k perníkom pribudnú i tieto,a krásnie sa ti vydarili...
3sandra3
takže si improvizovala,,, a dopadlo to, ako všetci vidíme , dobre... len škoda , že necítime,,, ucítime, ak si upečieme, a ja si určite upečiem citronové vločky.
matja
som rada, ze som vas inspirovala, myslela som ze uz kazdy bude poznat taketo kolaciky, lebo su velmi jednoduche, no asi o to lepsie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia