Nátierka z papriky a píniových orieškov fotorecept
Foto: elixir
Šťavnatá "lečovitá" nátierka.
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g (očistená) |
|
30 g |
|
1 ks (menšia) |
|
1 strúčik |
|
1 štipka |
|
1 ČL |
|
(na špičku noža) |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cibuľu, cesnak a papriku pokrájame na drobno a opražíme na oleji. Dno panvice podlejeme vodou a pod pokrievkou podusíme 10 minút. Potom pokrievku odložíme a necháme vodu odpariť.
-
2
Medzitým dáme opražiť píniové oriešky na sucho, kým začnú voňať.
-
3
Dáme ich do nádoby v ktorej budeme mixovať, pridáme podusenú papriku a zo zmesi spravíme pyré. Ochutíme koreniami, cukrom a soľou, dobre premiešame.
-
4
Pred podávaním necháme vychladiť. (Množstvo vyjde do 125 g fľašky)
-
5
Podávala som na hrianke, posypala pažítkou. Dobrú chuť.
Ma ešte napadlo, nátierka je šťavnatá, kto má radšej krémovejšie, môže pridať viac píniových orieškov.