
Ligotavé krumple
Tiež radi spomínate na tie úžasné a jednoduché jedlá, ktoré nám pripravovali naše staré mamy? Jedno...

Šmirkas a plnené vajíčka
Nechajte sa inšpirovať receptom na prípravu dobrôt, pri ktorom využijete tradičné suroviny slovenskej kuchyne, akými...

Bramborové koule s květákem v osmažené strouhance
Variabilni, dobré, jednoduché jídlo

Minestra d'orzo
Talianska variácia na krúpovú polievku. Kto má rád krúpy a údenú slaninku, tomu prajem dobrú...

Maslovo-cibuľový bulgur pilav
Bulgur pilav je jeden z našich najobľúbenejších. Hodí sa ako príloha k rôznym mäsám na šťave...

Tvarohovo-tekvicová torta s makom
Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C....

Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.

Steak zo sviečkovice (fillet steak + filet mignon)
Steaky zo sviečkovice, a to fillet steak (z hrubšej časti) spolu s kúskom filet mignon (z...

Trochu iné prílohy
Chcem sa s vami podeliť o prílohy, ktoré sa dajú použiť prípadne aj vtedy, keď...

Jamajské kura s kávovým akcentom
Priznam sa, ze k vyhladaniu tohto receptu som mala velmi velmi silnu motivaciu http://varecha. pravda. sk/magazin/pridaj-recept-vyhraj-kavovar-nescafe-dolce-gusto-circolo/10311-clanok. html Neviem...

Trošku zasnežené vianočné polienko
Uz tu boli pridane dva velmi pekne recepty na tento oblubeny vianocny kolac, hlavne v severnej...

Orechovo čokoládové kvietky
Tohto roku som piekla podľa starých osvedčených receptov, čiže klasiku, vlastne to, čo pečiem...

Cviklovo-kapustový šalát
Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na...

Sardinkové gule
Planéty nie sú ploché a gule nie sú placky - od Tichomoria po Stredomorie.

Jablkový dezertík
Pripravíme si plnku: tvaroch, cukor, žĺtko si premiešame a pridáme hrozienka. Nastrúhané jablká ochutíme škoricou a...

Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka
Veľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete....

Tymianovo– cesnaková omáčka
Na masle si speníme cibuľu, pridáme cesnak a tymian, chvíľu všetko spolu podusíme a potom...

Matcha latte (vegan)
V tomto období, ktoré praje detoxikácii pečene a žlčníka som sa (nie vlastnou iniciatívou, ale...

Zapekaný plesnivec s lieskovcami a hruškou
Syr rozkrojíme pozdĺžne na dve časti. Naplníme strúhanými lieskovými jadrami a spojíme.

Risotto con funghi
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka....

Levanduľová torta
Recept na koláč s levanduľou som našla už dávnejšie. Ale teraz keď kvitne som hľadala dalšie...

Pstruhy s grilovanou zeleninou
Ja ryby nemám rada ryby, ale môj muž áno a je dokonca rybár. Tieto pstruhy...

Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

Hruškovo-zázvorovo-citrónový džem
Tento hruškovo-zázvorovo-citrónový džem, je pomerne ostrý a tak sa moc nehodí na bežnú konzumáciu. Je...

Šalát s kačacími prsami a lesným ovocím
Kačacie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s trochou olivového oleja, opekáme na strane...

Hostina
názov hostina je po mojom švagrovi , ktorý toto jedlo zbožňoval a takto tomu hovoril