Valentínske cupcakes fotorecept

jenni - fotkajenni, 13. februára 2014
Valentínske cupcakes (fotorecept)
Foto: jenni

Vanilkové cupcakes s čokoládovým krémom Sladké koláčiky, ktoré potešia každého, koho nimi obdarujete, či už na valentína alebo v hociktorý iný deň.

12 kusov
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1,5 hrnčeka
1 ČL
1 ČL
1 PL
1/2 ČL
3/4 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1 hrnček
1 ČL
Krém:
20 - 30 ml
100 ml
2 PL
2 PL alebo podľa chuti
60 g
50 - 80 g




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, kukuričný škrob, cukor a pridáme vanilkový struk, ktorého množstvo záleží od vás. Ja som použila asi pol vanilkového struku.

    Valentínske cupcakes (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si deci mlieka, do ktorého dáme jednu čajovú lyžičku jablčného octu a premiešame. Do sypkej zmesi pridáme tekuté suroviny a to olej a mlieko s jablčným octom. Celú zmes premiešame, aby sa jednotlivé zložky spojili a vytvorili tekuté cesto.

    Valentínske cupcakes (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech na muffiny si vyložíme košíčkami. Ja zvyknem dávať dva košíky na jeden muffin, pretože cesto je mastné a košíky vždy veľmi popijú olej a sú tiež mastné. Kto nemá plech na muffiny môže použiť silikónové formy na muffiny. Do každého košíka lievame postupne 2 polievkové lyžice cesta. Keď takto naplníme všetky košíky, tak zvyšné cesto rovnomerne rozdelíme do všetkých košíkov.

    Valentínske cupcakes (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z uvedenej dávky dostaneme 12 muffinov. Koláčiky pečieme 20 minút pri 180 stupňoch a po 20 minútach vypneme rúru a necháme ich ešte vo vypnutej rúre približne tri minúty a potom ich vyberieme a necháme vychladnúť.

    Valentínske cupcakes (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas toho, ako nám koláčiky chladnú si pripravíme čokoládový krém. Do menšieho množstva mlieka (20-30 ml) si pridáme približne dve polievkové lyžice zlatého klasu a poriadne premiešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Mlieko s klasom prelejeme do hrnca a vlejeme k nemu 100 ml mandľovej smotany. Pridáme cukor podľa chuti, ja som pridala 2 polievkové lyžice a varíme na miernom ohni do zhustnutia. Do ešte horúcej zmesi pridáme 60 g nalámanej čokolády na varenie a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

  6. 6

    Krém necháme vychladnúť a pridáme do neho maslo alebo tuk a vymiešame krém. Ja som tuk nevážila, pridávala som ho odhadom, ale uviedla som orientačné množstvo. Na začiatok môžete pridať 50 alebo 60 g tuku a ak sa vám krém bude zdať riedky, pridajte ešte niekoľko gramov.

  7. 7

    Zdobičku naplňte krémom a koláčiky zdobte podľa vlastnej fantázie. Krém môžete nakoniec posypať rôznymi ozdobami, napríklad ako ja srdiečkami, či perličkami, môžete navrch nastrúhať čokoládu alebo orechy, zdobte čím len vás napadne. :)

    Valentínske cupcakes (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

anina6
veľmi pekné Valentínské koláčiky, určite potešia tvojho milovaného.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia