Plnený grilovaný baklažán

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009
Plnený grilovaný baklažán
Foto: Pravda

Suroviny

1 ks
400 g
1 ks
4 strúčiky
1 ks
1 ks
100 g
30 g
1 konzerva
1 ks




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0,5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv. vypotiť, aby sa zbavili horkosti. Potom ich opláchneme pod studenou vodou a osušíme čistou utierkou.

  2. 2

    Opečieme ich z oboch strán na grile a odložíme na teplé miesto. Mäso nakrájame na menšie kúsky rezance a opražíme na oleji spolu s cibuľkou, ktorú sme nakrájali na väčšie kúsky – lupene, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kocky, takisto cuketu. Pridáme k mäsu a krátko podusíme. Podlejeme rozmixovanými drvenými paradajkami, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú čili papričku a oregano. Dusíme asi 8 - 10 minút.

  4. 4

    Nakoniec pridáme kapary, olivy a krátko prehrejeme. Zmesou naplníme ugrilovaný baklažán a ozdobíme čerstvými bylinkami. Rada: Mäsovú zmes môžeme zabaliť do plátku baklažánu, alebo vložiť medzi dva ugrilované plátky.

  5. 5

    Hotový plnený baklažán môžeme poliať olivovým olejom v ktorom sme rozmiešali prelisovaný cesnak a štipku soli. Mäso môžeme použiť akékoľvek nám zostane počas grilovania.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia