Foto: Pravda
Postup
-
1
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0,5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv. vypotiť, aby sa zbavili horkosti. Potom ich opláchneme pod studenou vodou a osušíme čistou utierkou.
- 2
Opečieme ich z oboch strán na grile a odložíme na teplé miesto. Mäso nakrájame na menšie kúsky rezance a opražíme na oleji spolu s cibuľkou, ktorú sme nakrájali na väčšie kúsky – lupene, osolíme a okoreníme.
- 3
Mrkvu očistíme a nakrájame na drobné kocky, takisto cuketu. Pridáme k mäsu a krátko podusíme. Podlejeme rozmixovanými drvenými paradajkami, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú čili papričku a oregano. Dusíme asi 8 - 10 minút.
- 4
Nakoniec pridáme kapary, olivy a krátko prehrejeme. Zmesou naplníme ugrilovaný baklažán a ozdobíme čerstvými bylinkami. Rada: Mäsovú zmes môžeme zabaliť do plátku baklažánu, alebo vložiť medzi dva ugrilované plátky.
- 5
Hotový plnený baklažán môžeme poliať olivovým olejom v ktorom sme rozmiešali prelisovaný cesnak a štipku soli. Mäso môžeme použiť akékoľvek nám zostane počas grilovania.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu