Pudingová bábovka

lenkaa - bez fotkylenkaa, 13. apríla 2013

Túto bábovku mám rada hlavne preto, lebo je jednoduchá , je vhodná aj pre celiatikov. :)

10 minút
príprava
20-30 minút
na 250 °C

Suroviny

5 ks
5 ks
1/2 bal.
1 dl
3 bal.
140 g




Postup

  1. 1

    Z bielok a cukru vyšľaháme sneh.( ja šľahám iba bielka a do snehu pridám cukor)

  2. 2

    Do snehu pridáme olej a premiešame. Do cesto nalejeme žĺtka a premiešame. Ďalej pridáme Prášok do pečiva a vymiešame. Cesto rozdelíme do 3 misiek a do každej pridáme sáčok práškového pudingu rôznej príchute.

  3. 3

    Do bábovkovej formy pridáme jednu tretinu cesta, potom druhú, a nakoniec tretiu. Bábovku pečiem na 250 stupňoch asi 20 min. Cesto bude veľmi nadýchané, nezľaknite sa! :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Takúto bábovku som už robila , recept tu bol od @dorisa , dávala som cesto do novej silikónovej formy tvaru ruže a pekne sa mi nedala vybrať, v záhyboch formy zostali ešte kúsky, ( zle sa mi to čistilo), ale jesť sa dala.
morenajea
Spravila som. Bábovka je chutná, ale trochu sa mi zhora pripiekla. Keby som ju nechala 30min na 250 ako je v recepte, tak zhorí na uhol




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia