Trojfarebné bravčové rezy

Radovan Žigray
šéfkuchár hotel&Privilege v Košiciach, 29. decembra 2013
Trojfarebné bravčové rezy
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 g
4 ks - plátky
2 ks
2 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Rezne z karé rozklepeme, osolíme a okoreníme. Potrieme ich nasekaným cesnakom. Na olivovom oleji restujeme najemno nasekanú cibuľu s plátkami cesnaku. Do základu pridáme umytý osušený listový špenát, drvené korenie, soľ a chvíľu všetko podusíme. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na rezne poukladáme syr, najlepšie ementál, nakladané čili papričky a špenát. Zrolujeme ich, ešte raz zvrchu osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu.

  3. 3

    Pripravené mäso dáme piecť vo vodnom kúpeli na 180 °C približne 25 minút. Hotovú roládu necháme vychladnúť, odbalíme ju a nakrájame.

Diskusia k receptu

waocipa
môžem mesto špenátu dať zmrazené listy medvedieho cesnaku?
hubata
Ja myslím že áno, potom ale by si už mäsko ani nemusela potierať nasekaným cesnakom. Ide tu o ten farebný efekt.
timara
ja robievam rolky z kuracích pŕs a špenátu, ale karé a chili a syr k tomu ešte, to vyzerá veľmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia